ČLANICA EU UPALILA ALARME, BLIŽI SMO RATU NEGO IKAD U POSLEDNJIH 30 GODINA: Upućeno dramatično upozorenje, POMINJE SE VELIKA VOJNA ESKALACIJA!

Autor: Republika

Svet

13.01.2022

14:40

Evropa je bliže ratu nego ikad u 30 godina, upozorio je poljski ministar spoljnih poslova tokom trećeg kruga razgovora ove sedmice u svrhu ublažavanja napetosti zbog ruskog zahteva da se Ukrajini nikada ne dopusti uključenje u NATO savez.

ČLANICA EU UPALILA ALARME, BLIŽI SMO RATU NEGO IKAD U POSLEDNJIH 30 GODINA: Upućeno dramatično upozorenje, POMINJE SE VELIKA VOJNA ESKALACIJA!

Tanjug/AP

Obraćajući se predstavnicima 57 članica Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OESS) Zbignjiev Rau nije imenovao Rusiju, ali je naveo niz sukoba u koje je navodno Moskva uključena, piše Reuters.

- Čini se da je opasnost od rata na prostoru OESS-a veća nego ikada u 30 godina. Već nekoliko sedmica suočeni smo s mogućnošću velike vojne eskalacije u istočnoj Evropi - rekao je Rau u govoru iznoseći prioritete svoje zemlje dok ove godine predsedava tom organizacijom.

Printscreen

 

Poljska je među članicama NATO koja najviše diže glas kada se radi o suočavanju s onim što smatra ruskim revizionistickim ambicijama u istočnoj Evropi.

- Trebali bismo se fokusirati na mirno rešavanje sukoba u Ukrajini i oko nje - dodao je Rau, pozivajuci na "puno poštovanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i jedinstva Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica" - rekao je on.

Komentari (1)

Loading
KURATI SRBIN

14.01.2022 14:35

zgaziće ih rusi kao svinja masno govno