Đoković je u polufinalu Završnog turnira u Londonu!

Autor:

Sport

14.11.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Završnog mastersa u Londonu pošto je Džon Izner uzeo jedan set Marinu Čiliću, tako da bilo da pobede Amerikanac ili Hrvat prvi polufinalista je srpski teniser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak u polufinalu!

Novak je do polufinala stigao pobedama nad Džonom Iznerom (6:4, 6:3) i Aleksandrom Zverevim (6:4, 6:1), a za potvrdu polufinala bilo je neophodno da Džon Izner osvoji barem set protiv Marina Čilića.

Imali smo priliku da gledamo ravnopravnu borbu u prvom setu između Amerikanca i Hrvata. Izneru je njegovo najjače oružje i u ovom meču bilo ključno pošto je sjajno servirao, imao je visokih 70 procenata prvog servisa. Već je na 5:4  počeo da popušta Čilić pred silnim naletima Amerikanca. Zanemarljivo su grešili i jedan i drugi, a Izner je sjajno osećao igru na terenu, u odlučujućim trenucima je prelomio prvi set. Međutim, morali su odigraju taj-brejk gde Amerikanac nije dozvolio Hrvatu da mu pripreti, sa ubedljivih 7:2 je završio set u svoju korist, ali i Novakovu.

U drugom delu igre Čilić je zaigrao angažovanije, pa je sredinom seta stigao  do četiri brejk lopte, ali je petu iskoristio i poveo sa 5:3. U sledećem gemu je perfektnom igrom samo potvrdio prethodno učinjeno, pa je stigao do izjednačenja.

Treći set otvoren je sa tri brejka, a jedan više napravio je Čilić koji je drugi brejk uspeo i da potvrdi pa je poveo sa 3:1. Do kraja seta je sjajno servirao i nije dozvolio Izneru da pripreti, brzo je stigao do 3 meč lopte, prvu je Hrvat iskoristio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading