Nemac zna koliko je bitna Đokovićeva inicijativa!

Autor:

Sport

28.04.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Jan-Lenard Štruf podržao je inicijatvu Novaka Đokovića da se finansijski pomogne nižerangiranim teniserima u periodu kada nema turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jan Lenard Štruf

Predsednik Saveta igrača Novak Đoković, kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal, učestvovali su u dogovorima da se napravi program u okviru kojeg bi se skupilo 4.5 miliona dolara za pomoć nižerangiranim teniserima, a posle su ATP, WTA, ITF i organizatori četiri Gren slem turnira rešili da takođe da pomognu finansijski.

- Trenutno ni ja nemam prihode, ali igrao sam dobro u poslednjih nekoliko godina i uspeo sam da stavim neki novac sa strane. Mislim da je to dobra ideja i mislim da je veoma važno da inicijativa dolazi od Novaka Đokovića. To pokazuje da on želi da se postara i za druge igrače, važno je i za tenis generalno- rekao je 30-godišnji Štruf, trenutno 34. teniser sveta i dodaje da bi otišao i korak dalje i pomogao onima od 100. do 150. mesta na ATP listi.


Za kraj, Nemac je poručio da nije siguran da će US open i Rolan Garos moći da se održe ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading