Vreme je za povratak šampiona: Endi Mari upisao prvu pobedu posle operacije!

Autor:

Sport

24.09.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Endi Mari ostvario je prvu pobedu na ATP Turu posle povratka nakon oporavka od operacije kuka. Mari je savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena na startu turnira u Džuhaiu rezultatom (6:3, 6:7(6), 6:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Mari

Britanac je posle operacije kuka, kojoj je bio podvrgnut početkom ove godine, odigrao dva meča na Tur nivou i zabeležio dva poraza (Gaske u Sinsinatiju i Sandgren u Vinston-Salemu).

U međuvremenu nekada prvi teniser sveta odigrao je tri meča na čelendžer nivou, kada je ostvario dva trijumfa i ispao u trećem kolu Majorke od Italijana Matea Viole.

Trenutno 413. teniser planete odlično je servirao na početku meča i uspeo da iskoristi jedan napravljen brejk da povede sa 1-0. Dobru igru preneo je i u drugi set, ali ovoga puta Sandgren nije popuštao.

Amerikanac je uveo set u taj-brejk, a Britanac je prvi došao do meč lopte. Nije je iskoristio na 6:5, pa je Sandgren vezao još dva poena i odveo meč u odlučujući set.

Mari je treći set otvorio brejkom, koji je brzopotezno potvrdio, pa poveo sa 3:0.

Sandgren, koji je igrao sa nekom vidnom nelagodnosti, je u narendom servis gemu spasao četiri brejk lopte, ali pretrpeo brejk posle gema od skoro 20 minuta.

Daljeg oporavka za Amerikanca nije bilo, pa je u drugo kolo Žuhaija prošao Mari koji će igrati protiv Australijanca Aleksa De Minora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading