Vučić dočekao džudiste i rvače: VI SE NA NAJBOLJI NAČIN BORITE ZA SRBIJU!

Autor:

Sport

04.05.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je srpske džudiste i rvače i čestitao im na uspesima na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, odnosno ruskom Kaspijsku.

RepublikaFoto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL
Predsednik Aleksandar Vučić sa osvajačima medalja

Kod Vučića na prijemu u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu bili su vicešampioni Evrope Nemanja Majdov (džudo), Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja (rvanje), kao i bronzana Milica Nikolić (džudo), zajedno sa saigračima i trenerima iz reprezentacije, uz prisustvo ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Predsednik Vučić zahvalio se sportistima, posebno "četvorci" koja je osvojila medalje, na tome što su obradovali građane Srbije.

- Vi uvek obradujete Srbiju i naš narod. Veliko hvala što u svakom trenutku, na svaki način branite na najbolji način boje naše zemlje. Veoma smo ponosni na vas - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Takođe je izrazio uverenje da će sportisti, koje je primio, na Olimpijskim igrama obradovati našu zemlju novim medaljama.

- Za prošle Olimpijske igre rekao sam da ćemo osvojiti osam medalja. Kad na početku nije bilo medalja, mnogi su govorili da pričam gluposti i da sam izmalerisao. U sportu je uvek potrebno i malo sreće, a naši strelci nisu doneli očekivane medalje. Sada očekujem mnogo od njih, ali i iz borilačkih veština - objasnio je on.

Ukazao je da su Hrvati osvojili medalje u pucanju na glinene golubove na Olimpijskim igrama u Riju, i pozvao Udovičića da napravi tim od bivših policajaca i vojnika, kako bi naša zemlja uzela medalju u Tokiju 2020, gde, iunače, očekuje 12 medalje i više.

RepublikaFoto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Takođe je ukazao da je krenuo rad na izgradnji trening centra za rvače u Košutnjaku, dodajući da to nije veliko ulaganje, ali vazno za njih.

Od Majdova predsednik Vučić na poklon je dobio kimono sa njegovim prezimoenom, a od Nemeša dres reprezentacije, a on im je uzvratio plaketama.

Mihajlu Kadžaju, Gruzinu koji nastupa pod zastavom Srbije, Vučić je poručio da Srbija voli gruzinski narod, podvukavši da smo braća i prijatelji i da se nada da je u Sbriji našao svoju novu kuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (84)

Loading
radovan

04.05.2018 11:35

Bravo za naše uspešne sportiste, i hvala im što dostojno prezentuju Srbiju, što sa svakog velikog takmičenja donesu svetla odličja.

toza

04.05.2018 11:36

Oni su ponos svih nas.

una

04.05.2018 11:39

Sportisti su ponos srbije

Mita

04.05.2018 11:41

Zbog ovakvih rezultata drzava ce nastaviti sa ulaganjima u sport.