Nastavio gde je stao prošle sezone: HAMILTON NAJBRŽI NA PRVOM TRENINGU SEZONE!

Autor:

Sport

23.03.2018

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton najavio je novi pohod na titulu u Formuli 1 najbržim vremenima na poslednjim zvaničnim treninzima pred prvu trku sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamilton će i ove sezone biti glavni kandidat za titulu

- Dobro je ponovo početi. Imali smo prilično dobar test, mnogo bolji nego prošle godine. Ali, nikad nisi siguran kako će se to završiti u prvoj trci - rekao je šef Mercedesa Toto Volf posle treninga u Melburnu.

Hamilton je u Australiji na stazi u Albert park dugoj 5,303 kilometra imao vreme minut i 23,931 sekundu, uz takođe najbolje vreme na ultramekim gumama.

Aktuelni šampion je imao neznatno brži rezultat od suparnika iz Red bula, 20-godišnjeg Holanđanina Maksa Ferstapena, koji je za Hamiltonom zaostao samo 0,1 sekundu.

- Nije moguće predvideti, ali možete da vidite da Mercedes nastavlja tamo gde je stao prošle godine - kazao je šef tima Red bula Kristijan Horner.

Mala razlika između Hamiltona i Ferstapena najavljuje uzbudljve kvalifikacije u subotu, a još jedan faktor za to predstavljaju i vremenski uslovi jer se najavljuju pljuskovi.

Treće vrieme imao je Hamiltonov timski kolega iz Mercedesa Valteri Botas, koji je na drugoj sesiji sleto u pesak, ali je na kraju zaostao samo 0,1 sekundu za Ferstapenom.

Vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel bili su četvrti i peti.

Fetel, koji se sa Hamiltonom borio za titulu prošle sezone, imao je 0,5 sekundi slabije vreme od branioca titule.

Trka za Veliku nagradu Australije počeće u nedelju u 7:10 ujutru po našem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading