BEOGRAD JE DOMAĆIN SPEKTAKLA: Uz Reja Džonska i bogat program proslavljen svetski dan boksa (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikog boks spektakla održan je danas u srcu srpske prestonice, na platou ispred spomenika Kneza Mihaila.

 
Republika

Foto: Republika

Beograd je prestonica boksa

Beograd i Srbija pokazali su se kao dobri domaćini i dostojno obeležili Svetski dan boksa. U organizaciji Međunarodne boks federacije (AIBA) i Bokserskog saveza Srbije u petak 27. avgusta 2021. sa početkom od 18 časova održane je spektakl koji je naš glavni grad izbacilo u svetsku orbitu sporta koji datira od samih početaka civilizacije, a danas najvećeg globalong sporta.

Od prvih Antičkih olimpijskih igara koje su se održavale u Grčkoj, od 8. veka pre nove ere, do dana današnjeg živi i sport magičnog četverougla, pesnica, snage, hrabrosti, na kraju i džentlmenstva što je poslednji čin svakog boks meča u vidu zagrljaja i čestitki ljutih rivala.

Svu raskoš plemenite veštine mogli smo videti na svečanoj proslavi Svetskog dana boksa u Beogradu koju je otvorio promo treningom Roj Džons Junior i 500 boksera koji su činili špalir u boji srpske zastave.

Legendarni američki bokser ponovo u srpskoj prestonici, gde je pre dva meseca bio gost i kao promoter Svetskog prvenstva u boksu najavio ovaj događaj koji će biti održan u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine.

Svetska bokserska superzvezda ovaj put u ulozi profesora plemenite veštine, na javnom času koji će biti poklon iz Beograda celom svetu.

Foto: Republika

 

Za sve ljubitelje boksa organizatori su spremili i sedam međunarodnih borbi u ringu, od kojih će dve biti sa reprezentativkama Srbije Jelenom Zekić i Milenom Matović.

Tri borbe u kategoriji pionira promovisaće srpsku školu boksa, a specijalni gosti biće legende ex-Yu ringa koji su nosioci najsjajnijih odličja sa najvećih svetskih takmičenja.

Foto: Republika

 

Program su vodili srpski glumci Miloš Biković i Anđelka Prpić, dok će se u zabavnom programu publici, gostima i sportistima predstaviti muzički asovi Goran Bregović. predstavnice Srbije na Evroviziji 2021. grupa Hjurikejn i Senidah.

Finansijski nosilac ovog svetskog događaja pod zvezdanim nebom srpske prestonice, organizaciono potpomognut od strane BSS, je AIBA koja će ostaviti i donaciju srpskom boksu u vidu pet bokserskih ringova, 200 bokserskih džakova i 400 pari rukavica koji će biti podeljeni širom naše zemlje klubovima za razvoj škole plemenite veštine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading