Posle Srbina i prva žena trener u NBA ligi

Autor:

Sport

05.05.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki košarkaški novinar Edrijen Vojnarovski preneo je vest da čelnici Milvoki Baksa planiraju da obave razgovor za posao sa Beki Hemon, dosadašnjom pomoćnicom Grega Popoviča u organizaciji San Antonio Sparsa

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Beki Hemon

Beki Hemon je članica stručnog štaba Sparsa od 2014. godine, a pre toga je imala veoma zapaženu igračku karijeru. Igrala je na poziciji plejmejkera, a nastupala je za Njujork Liberti i San Antonio Stars, a od evropskih timova branila je boje Trentina, Valensije, CSKA, moskovskog Spartaka i Orenburga.

Igrala je i za reprezentaciju Rusije čija je državljanka postala 2008. godine, a sa tom selekcijom osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine.

U NBA 41-godišnja Hemon je već ispisala istoriju postavši prva žena pomoćnik trenera u ligi, a prilika da sama dobije veliku odgovornost u timu iz Viskonsina učinila bi je velikom pionirkom u toj kategoriji u NBA.

Milvoki je, nakon otkaza uručenog Džejsonu Kidu u januraru 2018. godine do kraja sezone sa klupe predvodio dugogodišnji pomoćni trener brojnih NBA timova Džo Pranti.

Prethodnih dana govorilo se mnogo o tome ko će biti novi trener Baksa, a jedan od ozbiljnijih kandidata je još jedan pomoćnik u stručnom štabu Sparsa – Italijan Etore Mesina.

Ukoliko Mesina dobije posao, on neće postati prvi Evropljanin glavni trener na klupi nekog NBA tima, budući da to laskavo dostignuće već ostvario Srbin Igor Kokoškov zvanično postavši prvi trener Finiks Sansa od početka sezone 2018/2019.

Novog trenera dobili su i Njujork Niksi, koje će u narednoj sezoni sa klupe predvoditi harizmatični Dejvid Fizdejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading