Putin je sam sebi PUCAO U NOGE! Legenda kuka na sve strane, bol i patnja!

Autor:

Sport

13.06.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mu lako!

Putin je sam sebi PUCAO U NOGE! Legenda kuka na sve strane, bol i patnja!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

Proslavljeni ruski košarkaš Andrej Krilienko kaže da je sport van politike, ali to je ipak politika.

I pored toga vapaj Kirilenka da niko neće da se igra sa Rusima produkt je agresije Vladimira Putina na Ukrajinu u februaru ove godine. Rusi su zbog toga izbačeni iz svih takmičenja.

- I svi to dobro znamo. Mi jednostavno ipak nismo političari. Bavimo se košarkom i to je to. Ako su pre dve godine svi bili virolozi, sada su svi prešli u političare. Moj zadatak se nije promenio - da posvetim maksimalnu pažnju košarci. I da je gradimo na postojećim uslovima, kakvi god oni bili. Zbog sankcija na svim nivoima imamo slobodno leto, što znači da ćemo seniorima dati odmor, a mladi će imati treninge. Naredne sezone ćemo propustiti evropska (klupska) takmičenja, što znači da treba da posvetimo maksimalnu pažnju našem prvenstvu i iskoristimo svaku priliku što ćemo i da radimo.

Republika

Foto: Starsport

Andrej Kirilenko

 

Situaciju u evropskoj košarci dodatno komplikuju odnosi između FIBA i Evrolige, ali i unutar same Evrolige koja je trenutno u velikim problemima.

- Da, u velikoj je nevolji. Klubovi odavno ne zarađuju. Malo im partnera dolazi. Sam proizvod se ne razvija onako kako bi trebalo. I to je izazvalo sukob. Nemoguće je da bude uspeha kada imate dve apsolutno jake strukture koje ni na koji način nemaju interakciju. Jednostavno, jedni drugima 'otimaju' i partnere i navijače. Taj sukob ometa obe organizacije i celu evropsku košarku. Preklapanje kalendara nikome ne donosi nikakvu korist. Krajnje je vreme da se ujedinimo i o tome stalno pričamo. Evroliga je sada u procesu promene rukovodstva. Znam da je prethodna uprava imala veoma težak odnos sa FIBA. Međunarodna košarkaška federacija, sa svoje strane, smatra da je važno pokušati da se ipak uspostavi interakcija. U ovaj proces je uključena i NBA koja je fantastična u smislu trgovine i marketinških mogućnosti.

Kirilenko je ipak optimista.

- Sada postoji mnogo toga da pokušamo da od evropske košarke napravimo veliku priču. Niko ne zahteva zatvaranje Evrolige... Glavni zadatak novog predsednika Evrolige biće da pažljivo sve to složi. Vidim da u saradnji sa FIBA to može da ispadne kul proizvod i veoma dobar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading