CRVENO-BELI SRUŠILI BAVARCE: Brutalna partija Kalinića, Zvezda JAČA od Lučića i Bajerna!

Autor:

Sport

17.12.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do nove pobede u Evroligi.

CRVENO-BELI SRUŠILI BAVARCE: Brutalna partija Kalinića, Zvezda JAČA od Lučića i Bajerna!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je u grotlu Pionira savladala Bajern Minhen sa 81:78.

Crveno-beli su tako stigli do sedme pobede i sada je izjednačena sa Bavarcima na tabeli Evrolige.

Još jedan fantastičan meč odigrao je Nikola Kalinić, koji je najzaslužniji za pobedu srpskog šampiona. Sa druge strane, veče iz snova imao je Vladimir Lučić, koji je bio najbolji u Trinkijerijevom timu.

Prvo poluvreme bilo je izuzetno na obe strane, pa smo za prvih 20 minuta videli čak 91 poen.

Trinkijerijev tim je nametnuo brzu košarku, a Zvezda je to sve sjajno ispratila, pre svega u napadu. Crveno-beli su se najviše mučili na skoku, pošto je Bajern za poluvreme imao 11 ofanzivnih skokova, od čega je šest imao bek Bajerna Vajler-Beb. Od tih 11 skokova u napadu, devet je pretvoreno u poene, pa je Zvezda primila 18 poena posle ofanzivnog skoka.

Nijedan tim nije mogao da se odlepi, maltene tokom svih 20 minuta prvog poluvremena igralo se koš za koš. Kalinić je bio izuzetan, a dobru rolu imao je i Cirbes.

Uspeo je Bajern serijom 8:1 da se odlepi na +5, ali je na kraju četvrtine bilo samo 21:20 za goste.

Bajern je na krilima Vajlera-Beba otišao na +8 na startu druge deonice, ali Zvezdu u igru vraća Dobrić sa dve uzastopne trojke.

Trojke su pogađali i Volters i Lazić, pa je Zvezda preokrenula, a onda su trojke pogodili bivši košarkaši Partizana Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić, koji je bio najefikasniji na poluvremenu sa 11 poena.

Gledali smo pravu rezultatsku klackalicu uz veliki broj poena u završnici i na veliki odmor je Zvezda otišla sa poenom prednosti, pošto je bilo 46:45.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdu je zadesio peh na startu treće denice i povreda zgloba Ognjena Davidovca, kojeg je nenamerno nagazio Kuzmić.

Za razliku od prvog poluvremena, treća četvrtina igrala se po Zvezdinim notama. Crveno-beli su nametnuliu svoju prepoznatljivu odbranu, dok su u napadu Bajern ubrzo uvukli u bonus.

Posle poena Kalinića i kucanja Holinsa, Zvezda je otišla na +5.

Ipak, Bajern se ne predaje i ekspresno pravi seriju od 9:0 i to preko bivših košarkaša Partizana. Jaramaz je ubacio četiri, a Lučić pet od tih devet poena.

Međutim, Ivanović i Lazić sami rpave seriju od 7:0, pa Zvezda ponovo stiže do prednost.

U poslednjem minutu je Lučić pogodio trojku za izjednačenje i to mu je bio 21. poen i 10. u trećoj četvrtini, a uz zvuk sirene zakucava Hanter za 65:67 i Bajern je pred poslednjih 10 minuta imao +2.

Na startu poslednje deonice igrao se koš za koš, sve dok se Zvezda seriom od 8:0 nije odlepila na 78:70 na četiri i po minuta pre kraja meča.

Novi problem za Zvezdu bio je i što se povredio Ognjen Dobrić, koji je zbog povrede ramena morao da napusti igru na četiri minuta do kraja.

Ipak, srećom po Zvezdu, povreda nije bila ozbiljnija, pa je Dobrić mogao da se vrati u igru na dva i po minuta do kraja.

Kalinić je na 1:41 postigao 20. poen i odveo Zvezdu na +8, a Bajern je na -5 smanjio na 23 sekunde do kraja.

Mitrović je pogodio jedno bacanje za +6, Jaramaz je pogodio trojku za -3, ali je Zvezda potrošila vreme preostalo i došla do pobede.

CRVENA ZVEZDA - BAJERN MINHEN 81:78

IV ČETVRTINA

10. minut - Promašaj Ivanovića. Vajler-Beb ubacuje trojku, tajm-aut Radonjić. Kalinić odmah fauliran na 20 sekundi pre kraja. Mitrović ide na liniju penala posle pete lične Korija Voldena. Ostalo je nepunih 13 sekundi do kraja. Mitrović pogađa samo drugo slobodno, menja ga Holins. Blokira Kalinić Jaramaza, a onda trojka Jaramaza. Tajm-aut Radonjić. Mitrović ne pogađa, Zvezda pobeđuje sa 81:78.

9. minut - Istekao je napad Crvene zvezde. Sjajna odbrana Kalinića. Faul u napadu Ivanovića. Još jedan promašaj Voldena. 80:72.

8. minut - Uspela je Zvezda da preživi, Lučiću izašla lopta iz koša posle šuta za tri. Sjajna akcija i novi poeni Kalinića za novi tajm-aut Trinkijerija. Volden ne pogađa trojku. 80:72.

7. minut - Hanter nije pogodio, ali Ivanović Beba šalje na liniju za slobodna bacanja, a ovaj pogađa oba penala. Faul u napadu Ivanovića. Greši Lučić. Lazić ne pogađa za tri, zbrzao je kapiten. 78:72.

6. minut - Greši Kori Volden. Lazić ne pogađa trojku, novi napad Zvezde, nije pogodio za tri ni Ivanović. 78:70.

5. minut - Odbranila se Zvezda, a onda Lazić u kontri pogađa trojku, tajm-aut Trinkijeri. Loš napad Bajerna i promašaj Tomasa za tri poena. Dobrić je povredio rame, i morao je da napusti teren. Sjajan potez i poeni Mitrovića, raste prednost Zvezde do +8. 78:70.

4. minut - Vajler-Beb nije pogodio za tri još jednom. Lepo se snalazi i pogađa Mitrović. Treći faul Lazića. 73:70.

3. minut - Promašaj Beba, odbranila se Zvezda. Sjajan pogodak i hrabar pogodak Ivanovića, sada je i on dvocifren i ima 11 poena. 71:70.

2. minut - Dvojka Kalinića, veoma bitna. Hanter skače posle promašaja Lučića, a onda u nastavku akcije dva penala za Jaramaza. Popularni Džeri pogađa samo jedan penal. Kalinić iz drugog napada pogađa. 69:70.

1. minut - Krenula poslednja četvrtina. Nije uspeo Dobrić da pogodi. Hanter precizan sa poludistance. 65:69.

III ČETVRTINA

10. minut - Vajler-Beb šalje Ivanovića na liniju penala, a ovaj pogađa oba. Šta radi Lučić, čudesna trojka. Ivanović ne uzvraća. Alej-up Beba i Hantera. Bajern posle 30 minuta vodi sa 67:65.

Republika

Foto: Starsport

8. minut - Bajern nije pogodio iz dva pokušaja. Trojku pogađa i Ivanović, Zvezda ponovo vodi. Tehnička za Trinkijerija, pa koš sa penala Lazića. Novi poeni Lučića, fantastična partija bivšeg igrača Partizana. 63:62.

7. minut - Loš napad Zvezde, pa faul Cirbesa nad Lučićem u borbi pod košem. Pogađa oba slobodna i stiže do 16. poena. Lazić je ostao sam i pogodio drugu trojku. 59:60.

6.minut - Novi poeni Ognjena Jaramaza. Holins ne pogađa za tri. Sam je ostao Lučić i pogodio trojku, tajm-aut Radonjić. 56:58.

5. minut - Krade loptu Holins, a potom fantastično zakucava. Tajm-aut Trinkijeri. Pogađa Ognjen Jaramaz iz teške pozicije. Greši Marković. Isteklo je vreme za napad Bajerna. 56:53.

4. minut - Greši Jaramaz, a onda je usledio i loš napad Crvene zvezde. Tomas prekida mini-seriju crveno-belih. Majstorija Kalinića! 54:51.

3. minut - Kalinić ide na liniju penala, Bajern je već u bonusu. Pogodio je oba penala Kalinić. Rubit neprecizan, Kuzmić hvata loptu pod košem. Kuzmić fauliran, pogodio je oba slobodna. 52:49.

2. minut - Laki poeni Riversa. Greši Nejt Volters. Odbranila se Zvezda. 48:49.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme. Prvi poeni Rubita. Davidovac izvraća na drugoj strani i to iz okreta. Ipak, nedugo potom se povredio nakon što mu je Kuzmić stao na nogu. 48:47.

II ČETVRTINA

10. minut - Mitrović se lepo snašao. Novi skok u napadu Vajlera-Beba i poeni. Tajm-aut Radonjić. Kraj poluvremena, Zvezda u fantastičnom meču vodi sa 46:45, jedine loše stvari su uvrede Lučića i Trinkijerija, koje stižu sa tribina.

9. minut - Neverovatan potez i deveti poen Lučića. Trojku pogađa i Nejt Volters. Majstorija Lučića i 11. poen. 44:43.

8. minut - Dva promašaja Kalinića i jedan Mitrovića. Tomas ponovo neprecizan. Koš uz faul Nikole Kalinića. Precizan i sa linije penala, ima deset poena Kalinić. Prvi dvocifreni na meču. 41:39.

7. minut - Dva bacanja za Lazića, pogađa oba kapiten Zvezde. Velika greška Dešona Tomasa. Nije pogodio Volters posle sjajnog prodora. Hanter ispravlja promašaj Tomasa. 38:39.

6. minut - Nije Bajern iskoristio šansu da stigne do novog vođstva. Skandalozno vređanje Andree Trinkijerija od navijača Crvene zvezde. Trojka Pefija Markovića. Lučić pogađa za tri uz faul. Pogodio je i dodatni penal. 36:37.

5. minut - Trojka Branka Lazića. Novi skok u napadu i poeni Vajlera-Beba. Faul u napadu Markovića. 33:33.

4. minut - Treća trojka Dobrića, tajm-aut Trinkijerija. Tomas neprecizan iz nezgodne pozicije, dobra odbrana Markovića. 30:31.

3. minut - Dva promašaja Bajerna. Dvojka Davidovca. Tomas prekida seriju Zvezde od 5:0. 27:31.

2. minut - Vajler-Beb uz zvuk sirene za tri. Greši Holins, a onda Volden pogađa u kontri uz faul Lazića, Amerikanac pogađa i dodatni penal. Trojka Dobrića. 25:29.

1. minut - Tomas je promašio trojku, ali posle skoka Vajlera je pogodio za dva. Kuzmić ispravlja promašaj Markovića. 22:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Hanter nije pogodio iz teške pozicije uz zvuk sirene, ali će Bajern imati novi napad. Tri promašaja Bavaraca, odbranila se nekako Zvezda. Rubit šalje Ivanovića na liniju za slobodna bacanja. Promašio je drugo bacanje, a onda uhvatio loptu i dao trojku. Prikucava Hanter loptu uz zvuk sirena. Bajern vodi posle 10 minuta sa 21:20.

9. minut - Još jedna dobra odbrana Lučića, sad je loptu ukrao Kaliniću. Trojka Ognjena Jaramaza. Kalinić ispravlja Holinsov promašaj za tri. 16:19.

8. minut - Holins na liniji penala, pogađa jedan. Hanter pogađa uz faul Cirbesa, a zatim ubacuje i dodatno slobodno bacanje. Cirbes ima dva faula sada, problem za domaćina. Lučić blokira Ivanovića, a onda Vajler posle skoka u napadu postiže nove poene. Tajm-aut Radonjić.14:16.

7. minut - Vajler ispravlja Jaramazov promašaj. Nije pogodio Kalinić. Odlična odbrana Cirbesa i sjajan pas za Kalinića, koji zakucava. Tajm-aut Trinkijeri. Tomas nije pogodio iz teške pozicije, novi skok Cirbesa. 13:11.

6. minut - Odličan skok Cirbesa, pa dva penala za Nemca. Prvi TV tajm-aut. Cirbes polovičan sa linije penala. Promašaj Rubita. Cirbes u svom stilu za dva. 11:9.

5. minut - Dobra finta i prvi poeni Luke Mitrovića. Mitrović krade loptu, pa greši. Tri sekunde u reketu je bio Rubit, odbranila se Zvezda. Mitrović ponovo neprecizan. 8:9.

4. minut - Trojka Vladimira Lučića. Nije pogodio Volters posle prodora. Volden na penalu, posle faula Cirbesa. Pogodio je jedno slobodno Amerikanac. 6:9.

3. minut - Volters pravi faul u napadu nad Korijem Voldenom. Rubit nije uspeo da pogodi iz teške pozicije za dva. Loš šut Mitrovića na drugoj strani. Volden neprecizan za tri. Kalinić ide na liniju penala, pogađa samo jedan. 6:5.

2. minut - Dešon Tomas postiže prvu trojku na meču. Dobrić uzvraća istom merom na drugoj strani. Rivers precizan s poludistance. 5:5.

1. minut - Krenuo je meč u Pioniru. Kalinić utakmicu otvara svojim poenima. Dobra odbrana Crvene zvezde, sjajna reakcija Ognjena Dobrića. Nije pogodio Mitrović, loš napad domaćina. 2:0.

 

Uvod

20:40 - 

 

20:15 - 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading