KIŠA LOVE U HUMSKOJ: Savić rečima o NOVOM CENTRU Partizana bacio Grobare u TRANS!

Autor: Republika

Sport

21.10.2021

12:42

Zoran Savić, sportski direktor Partizana, istakao je da voli ekipu koja ima šest ili sedam igrača sa NBA potencijalom, od čega bi crno-beli dugoročno mogli da zarade veliki novac.

Starsport

Sportski direktor Partizana Zoran Savić oduševio "Grobare" najavom dovođenja novog centra

Takođe, on je u razgovoru za "Radio Marka" otkrio da "Parni valjak" traži pojačanje na poziciji "pet", što raduje "Grobare" uoči nastavka sezone.

Veoma je komplikovano takmičiti se sa timovima koji imaju veće budžete. Lično volim da okupim tim sa šest ili sedam NBA prospekata s ciljem da usput zaradimo na prodaji. Potpisivanje ugovora sa iskusnijim igračima je jednostavniji put do izgradnje tima, ali to nije ispravan put za srpsku košarku - rekao je Savić, pa podvukao:

Trudili smo se da sastavimo najbolji mogući tim, mladi tim, u okviru naših finansijskih ograničenja. Želimo da ovom timu prirodamo još jednog centra.

Šef sportskog sektora Partizana dotakao se i pritiska koji sa sobom nosi povratak na klupu trofejnog trenera Željka Obradovića.

- Pritisak dolazi čim imaš Željka na mestu trenera, ali to je ono što on želi… Ne mislim ipak da smo mi favoriti. Imamo dobar tim, ali ima i drugih. Valensija i Virtus su se pojačali preko leta. A njima je Evrokup jedina šansa da dođu do Evrolige. Mi možemo i preko Jadranske lige… Ovo je najjače izdanje Evrokupa. Novi format je pozitivna stvar. Svaka utakmica će biti važna, jer će prednost domaćeg terena biti ključna - zaključio je Zoran Savić.

Starsport

Žocova veličina donosi dodatan pritisak - Zoran Savić

Podsetimo, crno-beli su novu sezonu u ABA ligi "otvorili" sa četiri trijumfa, dok su u utorak uveče nadigrali Hamburg u Nemačkoj u okviru prvog kola Evrokupa.

Komentari (0)

Loading