PREDSEDNIK VUČIĆ SE OPROSTIO OD DUDE IVKOVIĆA: Srbija tuguje, generacije ga pamte!

Autor: Predsednik Aleksandar Vučić o smrti Dušana Dude Ivkovića

Sport

16.09.2021

09:47

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića-

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća porodici Dude Ivkovića

- Izuzetno me je pogodila vest o smrti Dušana Dude Ivkovića, jednog od naših i evropskih najvećih trenera, čoveka koji je svojim umećem i ljubavlju prema košarci obeležio celu epohu ovog sporta.

Njegova energija i vrhunsko poznavanje košarke, doneli su nam nebrojena odličja u arenama širom sveta, ali i divljenje i poštovanje košarkaških stručnjaka i profesionalaca.

I kada nam je bilo najteže, pobede njegovih momaka donosile su neizmernu radost našem narodu, koji se ponosno slivao u prestonicu da pozdravi Dudu i njegove šampione. 

Hvala mu za sva zlata, za sva pobednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj predivni sport i svoju zemlju.

Hvala mu što je pokrenuo izgradnju novog sportskog hrama za njegov Radnički, a naša je obaveza da taj njegov životni projekat uspešno završimo. Srbija tuguje, generacije ga pamte. Neka počiva u miru - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića

Komentari (11)

Loading
Jekaa

16.09.2021 10:38

Cela Srbija saoseca sa porodicom..ovo je velika tuga

Tatjana

16.09.2021 12:21

Bio je jedan od najboljih srpskih trenera, hvala za sve sto je ucinio za nas sport i zemlju.Srbija tuguje i nikada ga nece zaboraviti! Iskreno saucesce porodici!

Mima

16.09.2021 12:22

Iskreno saučešće povodom smrti Dude Ivkovića,uvek ćemo ga pamtiti,takve legende se ne zaboravljaju