Čović o novom treneru: Kontaktirali smo Obradovića, Kokoškova i strance, na kraju je došao Šakota

Autor:

Sport

28.11.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je detalje potrage za novim trenerom nakon odlaska Milana Tomića.

RepublikaFoto: Starsport
Pregovarano sa mnogim trenerima

- Nije uopšte bilo lako naći trenera za Crvenu zvezdu. Prvo treba izanalizarati kakva smo mi sredina, kakav smo ambijent i kakva je ABA liga. Neko naše razmišljanje je bilo da je najbolje da to bude domaći trener – otkrio je Čović.

On je naglasio da je Saša Obradović bio kontaktiran, ali da on pre kraja sezone ne može da izađe iz ugovora sa Monakom.

- Kada smo počeli da tražimo domaće trenere prvo naše razmišljanje je bio Saša Obradović. On je trener pod ugovorom u Monaku, ima do kraja ove sezone ugovor i do kraja ove sezone nema izlaz. On je tamo dao reč i ne želi da je pogazi – rekao je Čović.

Dodao je i da je bilo razgovora sa novim selektorom Srbije Igorom Kokoškovom.

- Drugo naše razmišljanje je bio Igor Kokoškov. On je trener pod ugovorom sa Sakramentom, a već tada su krenuli razgovori oko njegovog angažovanja za reprezentaciju Srbije i njemu je odobreno da bude selektor Srbije.

Još neka jako poznata domaća imena su se pominjala.

- Nakon toga smo razgovarali sa Duškom Ivanovićem koji je obećao i dao je reč Bešiktašu. Sve vreme smo se konsultovali sa Pešićem i Božom Maljkovićem. Moja ideja je bila da probamo i sa Bogdanom Tanjevićem, ali se on zahvalio.

Što se tiče stranaca i sa njima je bilo pregovora.

- Paralelno sa time pregovarali smo i sa stranim trenerima – Barcokas, Pjaniđani, Ćavi Paskval, Pedro Martinez...

Na kraju se došlo do rešenja u vidu Dragana Šakote.

- U toj analizi trenera je bio i Dragan Šakota jer je procenjeno da nam treba iskusan trener. Bilo je razmišljanje da nam treba mlad trener, pa je pominjan i Alimpijević, ali ja nisam hteo da pravim problem čoveku po drugi put. Na kraju posle svih tih analiza došli smo do Dragana Šakote. To je iskusan trener, bio je u Zvezdi i zna šta znači pritisak. Dogovorili smo se i krenuli smo da radimo, sa ugovorom do kraja godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading