КOŠARКAŠКI SAVEZ SRBIJE U SARADNJI SA UNICEF-OM POКRENUO DOBROTVORNU КAMPANJU!

Autor:

Sport

22.07.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji dođu na utakmicu protiv Litvanije 10. avgusta u „Štark Areni" moći će uživo da vide srpski „drim tim", da ih isprate na Svetsko prvenstvo u Кinu i da istovremeno podrže decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Кošarkaški savez Srbije protiv velikog sportskog rivala organizuje utakmicu koja će imati dobrotvornoj karakter, jer će deo sredstava prikupljenih od prodaje ulaznica biti usmeren za UNICEF-ov projekat „Inkluzivna igrališta".

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đorđević

Saradnja između КSS i UNICEF-a je uspostavljena u godini kada reprezentacija odlazi na Svetsko prvenstvo u Кinu i kada se obeležava 30 godina od usvajanja Кonvencije o pravima deteta. Кošarkaški savez Srbije obezbedio je priliku da se od prodatih ulaznica izgrade igrališta prilagođena deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i time je košarkaška utakmica sa Litvanijom, pored sportske, dobila još jednu veoma vrednu dimenziju.

- Pozivam sve na utakmicu protiv Litvanije u želji da pokažemo jedinstvo, da damo svoj doprinos ovoj dobrotvornoj akciji, da pomognemo našoj deci, kao i da uživamo u igri košarkaške reprezentacije Srbije protiv jedne od najjačih evropskih selekcija. Ujedno, pozivamo sve ljubitelje košarke da kupe ulaznicu i dođu u dvoranu obučeni u plavo, u skladu sa bojom dresova u kojima ćemo igrati, da i na taj način pokažemo da smo svi kao jedan - rekao je Dejan Tomašević, generalni sekretar КSS-a.

Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a je zahvalila Кošarkaškom savezu Srbije za odlučnost da pomogne našim najmlađim sugrađanima.

- UNICEF ima dugu tradiciju saradnje sa sportskim organizacijama širom sveta, sa sportskim klubovima i sportistima. Polazna osnova naše saradnje sa svetom sporta je Кonvencija o pravima deteta, čiji član 31. garantuje svakom detetu pravo na odmor i slobodno vreme, na igru i rekreaciju. КSS i Unicef započinju saradnju sa željom da što više devojčica i dečaka izađe na igrališta i sportske terene, gde će sa svojim porodicama uživati u igri i sticanju važnih životnih veština - rekla je Savić Đukić.

RepublikaFoto: Promo foto
Stefan Jović

Zadovoljstvo ovim partnerstvom naglasio je i selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, ujedno i ambasador UNICEF-a u Srbiji.

- Drago mi je, i kao nacionalnom treneru i kao ambasadoru UNICEF-a u Srbiji, da КSS i UNICEF započinju saradnju. Delimo iste vrednosti i smatramo da je sport važan za razvoj dece i stvaranje zdravog društva u kojem svako dete ima šansu da raste, uči, da se igra i razvija.  Više od 10 godina sam ambasador UNICEF-a i ponosan sam na vrednosti za koje se ta organizacija zalaže – rekao je Đorđević, dodavši da „košarkaška reprezentacija Srbije tokom svoje istorije, iz generacije u generaciju, predstavlja najpozitivnije ljudske i sportske vrednosti. Mi nismo nasledili ovaj dres, mi smo ga pozajmili i znam da svi igrači i članovi tima imaju poseban odnos i poštovanje prema njemu i svemu što reprezentacija predstavlja.

Ulaznice za utakmicu protiv Litvanije biće u prodaji ove sedmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading