PARTIZANOVCI RASTURAJU UNO: Držaćemo se mi tablića!

Autor:

Sport

30.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana bruse formu za nastavak velike borbe kako na domaćim frontovima, tako i u Ligi Evrope. Na pripremama na Kipru radi se punom parom, dva treninga dnevno, plus prijateljske utakmice. Ono malo slobodnog vremena igrači uglavnom provode u sobama. Neko gleda filmove i serije, neko igra igrice na konzoloma, ali najzanimljivija razonoda je kartanje. Igra uno svima je ušla u krv!

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
REMI NA KRAJU; Naš novinar sa igračima Partizana

Snage sa prvotimcima "parnog valjka" odmerio je i reporter Srpskog telegrafa iz Limasola...

- Podeliše šarene karte, ni nalik regularnim. Marko Janković, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić i Milan Radin su surovi profesionalci ove igre, skontah kasnije. Upravo mi je Radin ustupio svoje mesto. Karte lete po stolu, niko ne govori, a onda odjednom smeh - počinje priču o kartanju naš novinar.

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
Kako crno-beli troše slobodno vreme
Foto: Srpski telegraf

POČETNIČKA SREĆA

- Uzmi četiri nove, tako kaže karta. Ajde sad, tebe preskačemo. Ova karta okreće smer igre. To ti je kao mau, mau, samo sa kartama za to - objašnjavaju mi igrači za mene složena pravila.

- Evo, sad ti uzimaš karte, je l' tako? Biće da je ovo početnička sreća - pitam Ostojića, drugog od mene i na levo i na desno. Ne znam kako je on došao na red da igra, ali nije ni važno.

- Uno - viče Miletić i najavljuje da je ostao na samo jednoj karti.

Igra je ubrzo završena. On je pobedio ovaj put. Moje ime ipak se nije našlo na tabli, nismo pisali rezultat. Da ne kvarimo Radinu skor jer je početnička sreća kratko trajala.

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
"Nema ljutiš"

IGRA ZA SMEH

Za razliku od nekih igara koje nisu baš svima dozvoljenje, uno je, objašnjavaju prvotimci crno-belih, bezazlen. Nema uloga, nema dobitaka i gubitaka. Obična dečja igra da prekrati vreme.

- Igramo za smeh, da prekratimo vreme. Da se našalimo, da zezamo onog ko bude najgori. Evo, pogledaj ovaj rezultat. Jasno vidiš ko je najbolji. Mada ima i onih drugih gde su oni pobeđivali. Na stolu je i partija u kojoj je pobedu odneo i Kića (Nebojša Kosović) - objašnjava mi Janković.

Lagano ustajem od stola i prepuštam mesto pravom znalcu. Držaću se ipak tablića i remija još neko vreme!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading