KUVARICA, NESUĐENA PRINCEZA, ČELIČNA RUSKINJA I SRPSKA LEPOTICA: Ovo su žene koje vladaju svetskim fudbalom, muškarci bi im POZAVIDELI! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Sport

20.10.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amanda Stejvli je ime koje će ljubitelji fudbala u Engleskoj dobro zapamtiti. Bogati šeici su preuzeli Njukasl, a na čelo premijerligaša postavili damu koja ima izuzetno zanimljivu životnu priču. Amanda nije jedina koja je uspela da se proslavi u svetu koji je uglavnom rezervisan za muškarce, a mi ćemo se podsetiti žena koje su srušile mnoge predrasude i postale prepoznatljive u svetu fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP, instagram, youtube

Amanda Stejvli, Marija Preković , Delija Smit, Karolina Radeford

Bilo kao vlasnice, članice uprave, direktoke, sudije ili fudbalerke, ovo su najmoćnije žene širom sveta koje su stale rame uz rame sa najmoćnijim muškarcima.

1. Amanda Stejvli

Uprkos teškoj životnoj priči, Amanda je uspela da postane jedna od najbogatijih i najuspešnijih žena u svetu sporta. Poznata je po saradnji sa biznismenima sa Srednjeg istoka, a imala je veliku ulogu u prodaji Njukasla.

Ona je od ovog posla zaradila je 40 miliona funti, a posredovala je i u prodaji Mančester sitija 2008. godine.

Takođe, uspela je da dobije 10% udela u klubu sa svojom kompanijom "PCP Kapital Partners".

Ono što mnogi ne znaju jeste da se ova dama bori sa neizlečivom bolešću.

U pitanju je "Hantingtonov sindrom" koji joj je prvi put ustanovljen 2013. godine, za koji nema dostupnog leka.

Amanda je 2003. godine odbila princa Endrjua, navodno je sve za to bilo pripremljeno, ali je bitanska bogatašica na vreme sve to prekinula i nije želela da bude deo kraljevske porodice.

2. Marina Granovskaja

Lepa Ruskinja je desna ruska Romana Abramoviča od 2010, a tri godine kasnije uspela je da postane i deo izvršnog odbora Čelsija. Kažu da je upravo njena reč poslednja kada je reč o transferima, ali i sklapanju poslova sa sponzorima.

 

 

Marinu bije glas da je "gvozdena dama" i "tihi ubica prelaznog roka". Nije joj bilo teško da legenadno Džonu Teriju kaže: "Uzmi ili je*eno ostavi", tokom pregovora o produženju saradnje.

3. Vlatka Peras

Vlatka je dugo godina bila sekretarica Zdravka Mamića i njegov veran saradnik u Dinamu iz Zagreba.

Na funkciji predsednice Uprave kluba nalazi se od 2019. godine i tako je postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom u preko 100 godina dugoj istoriji Dinama.

4. Delija Smit

U pitanju je bivša poznata kuvarica koja je zajedno sa svojim suprugom vlasnica engleskog kluba Norič.

Najteži period za klub je bio sredinom devedesetih kad su doživeli strmoglav pad ispadanjem iz Premijer lige. Klub je tada spasila upravo Delija Smit zajedno sa suprugom Majklom Vin-Džonsom, a navijači je prosto obožavaju, a ovim snimkom je kupila sve pristalice.
 

 

5. Karolin Radeford

Zanosla plavuša je zajedno sa svojim suprugom vlasnica Mensfild tauna, a njen izgled nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zadužena je najpre za promotivne kampanje i dogovaranje sponzorstava, a kada se venčala za sadašnjeg supruga postala je najmlađa vlasnica kluba u svojoj zemlji.

 

6. Suzan Vilan

Suzan je izvršni direktor Lester sitija, a imala je veliku ulogu u osvajanju Premijer lige 2016.  Kada je Lester prodao Harija Megvajera Mančester junajtedu, ona je bila glavni pregovarač, i to je jedan od njenih najvećih poslova u karijeri.

7. Bibijana Štajnhaus

Bibijana je prva žena sudija u muškom fudbalu, i nema ljubitelja ovog sporta da nije čuo za nju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bibijana Štajnhaus

Ona je od 2017. godine delila pravdu na 23 utakmice u Bundesligi, a sudila je na po tri evropska i svetska prvenstva u ženskoj konkurenciji.

Prošle godine je završila blistavu karijeru kada je sudila meč Superkupa Nemačke između Borusije Dortmund i Bajerna iz Minhena.

Inače, po završetku karijere je bila u VAR sobi na meču Crvene zvezde i Milana u okviru Lige Evrope minule sezone.

8. Marija Preković

Važi za jednu od najlepših dama u srpskom fudbalu, a pod njenim vođstvom je FK Šumadija.

Marija ima velike ambicije sa svojim klubom, a na Instagramu je prava zvezda zbog provokativnih fotografija kojima časti fudbalske fanove.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading