ORLOVI JEDNOGLASNI: Pokradeni smo! Bio je čist penal - ovo je naše najslabije izdanje!

Autor:

Sport

10.10.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je uspešno nastavila put ka Svetskom prvenstu pobedivši Luksemburg na gostovanju, minimalnim rezultatom (1:0).

Republika

Foto: Starsport

Srbija odnela tri boda

Junak utakmice bio je golgeter Dušan Vlahović koji je zatresao mrežu Luksemburžana, ipak, i sami fudbaleri reprezentacije Srbije složni su da igra nije bilo kako su svi očekivali.

Vezista Orlova Sergej Milinković-Savić prvi priznaje da Srbija nije pokazala igru za uživanje.

- Iskreno, mučili smo se malo. Imali smo nekoliko prilika, nismo ih iskoristili... Ali, bitno je da i u takvim utakmicama dođeš do tri boda. Značiće nam ova pobeda, samo ubuduće moramo bolje da uđemo u utakmicu od prvog minuta, da igramo kako znamo. Na kraju sam zadovoljan što smo pobedili, iako smo malo lošije igrali od onog kako znamo. Nadam se da ćemo savladati Azerbejdžan, pa onda da čekamo finale sa Portugalijom - utisci su Milinković-Savića.

Slične utiske nosi i kapiten Dušan Tadić koji je izrazio i svoje nezadovoljstvo što nije dosuđen penal nad njim u poslednjem minutu prvog poluvremena.

- Po meni, čist penal! Primio sam loptu, golman je istrčao, probao sam da je rolam brzinski, on je malo zakačio fudbal, ali me je udario po kolenu. Videlo se da je hteo da me spreči da nastavim igru i ne znam kako nije dosuđen penal - čudi se Tadić.

 

 

 

- Nismo igrali kako bi trebalo. Mislim da je Luksemburg igrao dosta dobro, dok smo mi morali bolje. Imali smo neke šanse, imali su i oni, ipak, najbitnije je da je upisana pobeda. Sad ćemo ovo da zaboravimo, da izvučemo pouke, da pobedimo Azerbejdžan u utorak, a onda da se spremamo za Portugaliju. Hvala navijačima koji su bili na tribinama, žao mi je što nisu više uživali, ali najbitnije je da svi slavimo pobedu - podvukao je kapiten.

Ujedno, ovo je prva pobeda Srbije bez primljenog gola - što je naročito obradovalo srpskog čuvara mreže Predraga Rajkovića.

- Nisam imao mnogo posla, mada je bilo opasnih situacija, koje je odbrana uspela da otkloni. Konačno smo sačuvali mrežu netaknutom. Cilj pred ovo okupljanje je bio šest bodova, ide nam meč kod kuće, igraćemo bolje nego u Luksemburgu, očekujem da će biti lakša utakmica za nas - veruje Rajković.

Nova šansa za trijumg Srbije je u meču sa Azerbejdžanom, utorak od 20.45. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading