HULIGANI DRMAJU UKRAJINOM: Lučesku posle četiri dana podneo ostavku, a za sve su kriva vešala!

Autor:

Sport

27.07.2020

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati rumunski trener Mirčea Lučesku napustio je kormilo Dinama iz Kijeva samo četiri dana nakon što je seo na klupu ukrajinskog giganta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mirčea Lučesku

Njegov dolazak u Kijev šokirao je navijače Šahtjora, jer je Lučesku za 12 godina provedenih u Donjecku stekao status legende kluba.

Naravno, ni pristalice Dinama nisu bile ravnodušne, pa je Lučesku posle samo četiri dana podneo ostavku, sa obrazloženjem da ne može da radi u neprijateljskoj atmosferi.

- Ponašanje ultrasa Dinama prema meni je presudilo. Ne mogu da prihvatim da navijači rade protiv svog kluba. Ne mogu da radim u neprijateljskoj atmosferi, bez podrške navijača u momentu kada je to ekipi neophodno - rekao je Lučesku.

Ključno je bilo to što su ga navijači dočekali vešalima, preko čega nije mogao da pređe.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Detalj sa utakmice Dinama i Partizana

- Nikada nisam bio kukavica, prihvatio sam sportski izazov. Dokaz za to je prelazak iz Galatasaraja u Bešiktaša ili iz Dinama u Rapid. Tamo postoji ozbiljan rivalitet, ali su me dočekali otvorenih ruku. Moj dolazak u Dinamo nije imao nikakve veze sa novcem - istakao je Lučesku.

Rumun je osvojio osam titula u Ukrajini, šest u Kupu, sedam Superkupova, a osvojio je i Kup UEFA u sezoni 2008/2009.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading