Lajpcig se oprašta od titule, Leverkuzen razbio Ajntraht, Grujić bez minuta!

Autor:

Sport

07.03.2020

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 15:30 odigrano je pet utakmica u okviru nemačke Bundeslige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Šik

U centru pažnje bio je duel u Volfsburgu, gde je gostovao drugoplasirani RB Lajpcig. Favorizovani gosti ponovo nisu uspeli da pobede, meč je završen bez golova, 0:0, što je već četvrti remi Lajpciga u poslednjih šest kola Bundeslige.

To su, svakako, odlične vesti za vodeći Bajern, koji sutra dočekuje Augsburg i ima priliku da još više pobegne svojim prvim pratiocima na tabeli.


Najubedljiviji ovog popodneva bio je Leverkuzen, koji je pred svojim navijačima deklasirao Ajntraht rezultatom 4:0. U ekipi gostiju je Filip Kostić ponovo bio starter, Mijat Gaćinović je dobio priliku od 57. minuta, ali ni jedan, ni drugi nisu uspeli da spreče treći uzastopni poraz svog tima u Bundesligi.
Haverc i Belarabi su već u prvih 14 minuta svojim golovima doneli značajnu prednost ''Farmaceutima'', a drugo poluvreme obeležio je Paulinjo, sa svoja dva pogotka u 49, pa u 55. minutu za konačnih 4:0.
Ovom pobedom Leverkuzen se probio na četvrto mesto, večeras ćemo videti da li će tu i ostati, zavisno od ishoda duela Menhengladbaha i Dortmunda.


Marko Grujić je drugi put uzastopno bio izvan startne postave Herte. Očigledno, platio je ceh za debakl protiv Kelna u Berlinu (0:5), ali Herta i bez njega u sastavu ima mnogo problema.
Danas je dočekala ekipu pretposldnjeg Verdera, koji je već posle prvih šest minuta igre poveo sa 2:0, golovima Sargenta i Klasena! Domaći uzvraćaju pred kraj prvog poluvremena, golom Štarka, a posle 16 minuta igre u nastavku, Kunja donosi izjednačenje ekipi Herte - 2:2.

Četiri gola i u Frajburgu, ali i pobeda domaćina nad Union Berlinom rezultatom 3:1.
Mađarski reprezentativac Salai je u 34. minutu doveo domaće u vođstvo, Ginter je u 55. duplirao prednost, a nadu gostima vratio je Anderson u 61. minutu. Ipak, na ulasku u poslednjih deset minuta, Koh je svojim golom osigurao trijumf ekipe Frajburga.

Poput Grujića, Kostića i Gaćinovića, ni Matija Nastasić nije danas uspeo sa svojim timom da dođe do pobede. Njegov Šalke je na svom terenu igrao nerešeno, 1:1, sa Hofenhajmom, a srpski defanzivac je bio u startnoj postavi domaćina.

Šalke je poveo u 20. minutu golom Mekkenija, a bod Hofenhajmu doneo je Baumgartner u 69. minutu susreta.

U centru pažnje bio je duel u Volfsburgu, gde je gostovao drugoplasirani RB Lajpcig. Favorizovani gosti ponovo nisu uspeli da pobede, meč je završen bez golova, 0:0, što je već četvrti remi Lajpciga u poslednjih šest kola Bundeslige. To su, svakako, odlične vesti za vodeći Bajern, koji sutra dočekuje Augsburg i ima priliku da još više pobegne svojim prvim pratiocima na tabeli. Najubedljiviji ovog popodneva bio je Leverkuzen, koji je pred svojim navijačima deklasirao Ajntraht rezultatom 4:0. U ekipi gostiju je Filip Kostić ponovo bio starter, Mijat Gaćinović je dobio priliku od 57. minuta, ali ni jedan, ni drugi nisu uspeli da spreče treći uzastopni poraz svog tima u Bundesligi. Haverc i Belarabi su već u prvih 14 minuta svojim golovima doneli značajnu prednost ''Farmaceutima'', a drugo poluvreme obeležio je Paulinjo, sa svoja dva pogotka u 49, pa u 55. minutu za konačnih 4:0. Ovom pobedom Leverkuzen se probio na četvrto mesto, večeras ćemo videti da li će tu i ostati, zavisno od ishoda duela Menhengladbaha i Dortmunda. Marko Grujić je drugi put uzastopno bio izvan startne postave Herte. Očigledno, platio je ceh za debakl protiv Kelna u Berlinu (0:5), ali Herta i bez njega u sastavu ima mnogo problema. Danas je dočekala ekipu pretposldnjeg Verdera, koji je već posle prvih šest minuta igre poveo sa 2:0, golovima Sargenta i Klasena! Domaći uzvraćaju pred kraj prvog poluvremena, golom Štarka, a posle 16 minuta igre u nastavku, Kunja donosi izjednačenje ekipi Herte - 2:2. Četiri gola i u Frajburgu, ali i pobeda domaćina nad Union Berlinom rezultatom 3:1. Mađarski reprezentativac Salai je u 34. minutu doveo domaće u vođstvo, Ginter je u 55. duplirao prednost, a nadu gostima vratio je Anderson u 61. minutu. Ipak, na ulasku u poslednjih deset minuta, Koh je svojim golom osigurao trijumf ekipe Frajburga. Poput Grujića, Kostića i Gaćinovića, ni Matija Nastasić nije danas uspeo sa svojim timom da dođe do pobede. Njegov Šalke je na svom terenu igrao nerešeno, 1:1, sa Hofenhajmom, a srpski defanzivac je bio u startnoj postavi domaćina. Šalke je poveo u 20. minutu golom Mekkenija, a bod Hofenhajmu doneo je Baumgartner u 69. minutu susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading