Meksiko slavi Očou, istorija Haitija na Gold kupu!

Autor:

Sport

30.06.2019

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Haitija napravili su pravi podvig pošto su se plasirali u polufinale Gold kupa. Do najvećeg uspeha u istoriji takmičenja došli su pošto su u četvrtfinalu savladali Kanadu sa 3:2, uprkos dva gola zaostatka posle prvog poluvremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Haitija

Haiti je prethodno dva puta igrao četvrtfinala takmičenja, 2002. i 2009. godine, a nekadašnji CONCACAF Šampionat osvojio je 1973.

Meč je počeo odlično za Kanađane. Dejvid i Kavalini, koji su u prethodne tri utakmice zajedno postigli devet golova, ponovo su se upisali u strelce. I to u prvih 45 minuta.

Iako je prvi deo utakmice nagoveštavao laganu pobedu Kanađana, Haiti je posle pauze herojski zaigrao i došao do velike pobede. Izabranici Marka Kolata, koji su prethodno dobili sva tri meča u grupi, zaigrali su kao u transu. Već pet minuta po početku drugog poluvremena Nazon je smanjio zaostatak. Izjednačio je Bazile sa penala tačno 20 minuta kasnije.

Konačni rezultat postavio je Gere u 76. minutu, posle asistencije Nazona.

Rival Haitiju u polufinalu biće selekcija Meksika, koja je savladala Kostariku posle penala. Heroj Meksikanaca bio je golman Očoa, koji je odbranio jedanaesterac Fuleru za trijumf njegovog tima.

Posle 90 minuta igre semafor je pokazivao 1:1. Poveo je Meksiko golom Himeneza u završnici prvog poluvremena. Ipak, brzo po početku drugog izjednačio je Ruiz sa penala.

Kako nije bilo golova do kraja, igrali su se produžeci. Ali ni posle 120. minuta nije se znao pobednik.

Himenez je bio neuspešan u prvoj seriji penala, pa je Kostarika bila bliža pobedi. Ipak, kada ni Leal nije uspeo da iskorsiti jedanaesterac, bilo je jasno da će dramatično biti do kraja. U heroja nacije izrastao je Očoa, koji je u šestoj seriji zaustavio šut Fulera i tako odveo svoj tim u polufinale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost Meksikanaca

Tata Martino će propustiti taj duel svog tima, pošto je tokom meča dobio drugi žuti karton na prvenstvu.

Duel Haitija i Meksika na programu je 2. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading