KAD SNOVI POSTANU JAVA: Tim iz Jovanovca je stigao do velikog finala kupa!

Autor:

Sport

13.03.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Borbe se odlično pokazao, ali je Hajduk preko penala stigao do finalne borbe za trofej.

KAD SNOVI POSTANU JAVA: Tim iz Jovanovca je stigao do velikog finala kupa!

Foto: FK Hajduk Jovanovac

Veliko finale na programu je 27. marta

U okviru polufinala gradskog kupa na stadionu "Čika Dača" sa veštačkom travom ekipa Borbe iz Kragujevca ugostila je sastav Hajduka iz Jovanovca. Domaćin susreta se takmiči u okviru Druge lige Kragujevca, gde se bori za opstanak, dok se gosti u višem rangu nalaze u borbi za najviši plasman.

Republika

Odlična utakmica između dva jako borbena tima, gosti su od prvog minuta preuzeli inicijativu, dok su domaći pokušavali iz kontranapada da stignu do prednosti. Upravo su iz jednog takvog na isteku 11. minuta zatresli mrežu Hajduka, ali je sudija Đoković (prvi linijski) poništio pogodak zbog ofsajda.

Nastavilo se sa otvorenom, borbenom igrom, gosti su imali posed na svojoj strani, ali se i domaćin nije "obrukao" pred dosta "jačim" rivalom, imajući u vidu sam rang u kojem se takmiče. Do odlaska na odmor beležimo tri žuta kartona, dok promene rezutlata nije bilo.

Republika

Foto: FK Borba Kragujevac

Ekipa Borbe

Drugi deo meča počeo je gotovo identično kao i prvi, međutim nakon sat vremena igre gosti ostaju sa deset igrača u polju. Direktan crveni karton dobio je Željko Pavlović, što je u nekoj meri motivisalo domaće fudbalere, međutim i tim iz Jovanovca se nije povukao.

Trener gostiju, Ivica Vukosavljević je izmenama probao da stigne do pozitivnog rezultata pre penal serije, ali mu to nije pošlo za rukom. Sudija Marinković svirao je kraj meča, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Uspešniji u "penal ruletu" bili su gosti, koji su ukupnim rezultatom 4:2 stigli do plasmana u finale kupa. Iskustvo iz viših rangova takmičenja u redovima Hajduka je presudilo na kraju, imajući u vidu da su četiri od pet fudbalera bili sigurni sa "bele tačke".

Borba (Kragujevac) - Hajduk (Jovanovac) 0:0 (PEN 2:4)

Borba: Panić, Gušani, Đurić, Filimonović, Prodanović, Davidović, Savić, Sever, Luković, Laušević, Petronijević

Hajduk: Petrović, Živić, P. Pavlović, Ž. Pavlović, Šurlan, Jokić, Janković, Veljović, Milivojević (od 74' Srdić), Bajović, Sretenović (od 59' Jotović) 

Ovim trijumfom Hajduk je stigao do velikog sna i želje trenutne generacije igrača, trenera i uprave kluba. U konkurenciji od 43 ekipa gradskih liga i zonaša, izboren je plasman u veliko finale 27. marta kada će se igrati za trofej.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading