POPTUNI KRAH: Kraj jedne sportske priče! Pitanje je samo trenutka kada će se saopštiti da klub nestaje sa fudbalske mape Srbije?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.03.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je pitanje kada će neko saopštiti da klub više ne postoji.

POPTUNI KRAH: Kraj jedne sportske priče! Pitanje je samo trenutka kada će se saopštiti da klub nestaje sa fudbalske mape Srbije?

Foto: Facebook.com/*Sport u Arilju

Fudbalski klub Budućnost iz Arilja sezonu 2020/21 u okviru Srpske lige Zapad završio je na trećoj poziciji i malo je nodostajalo da se ekipa čak nađe i u prvoligaškom karavanu, a svega tri po godine kasnije, ne samo da se nalaze na dnu četvrtog stepena srpskog fudbalskog takmičenja, već je suštinski klub na ivici i fizičkog opstanka.

 

Prethodnu polusezonu Ariljci su okončali sa skorom od 13 poraza u isto toliko odigranih prvenstvenih mečeva i uz nula bodova imaju i ostvareni gol količnik 9:59.

Prolećna borba za bodove u Zoni Zapadno-moravskoj startuje za desetak dana, a ekipa Budućnosti iz Arilja i dalje nije odradila niti jedan trening u sklopu priprema.

Naime, klub koji na fudbalskoj mapi Srbije egzistira više od 104 godine, u nekoliko pokušaja da organizuje trening, ne može da skupi više od četiri, pet fudbalera. Kako prenose naši sportski prijatelji sa Fejsbuk stranice "Sport u Arilju" na današnjem "treningu" okupilo se svega četiri fudbalera, tako da ni ovoga puta bilo kakvog rada nije bilo.

Sasvim je jasno da u trenutnim okolnostima ne može da se govori o bilo kakvom eventualnom sportskom rezultatu i samo je pitanje kada će se neko osmeliti da i zvanično proglasi kraj renomiranog sportskog kolektiva.

 

Kada je reč o nastavku takmičenja u okviru Zone Zapadno-moravske, prolećne borbe startuju 16, odnosno 17. marta utakmicama 14. kola kada su na programu sledeći mečevi:

Sloga (Bajina Bašta) - Polimlje (Prijepolje); 16. mart

Savinac 1933 (Visibaba) - Zlatar (Nova Varoš); 17. mart

Sloboda (Čačak) - Ovčar (Markovica); 17. mart

Budućnost (Arilje) - Polet (Trbušani); 17. mart

Jedinstvo (Konjevići) - Jedinstvo Putevi (Užice); 17. mart

Sevojno (Sevojno) - slobodno

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading