OTKRIVAMO: Propisi se moraju poštovati - evo šta je prethodilo odluci o neodigravanju utakmice!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.03.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JAsno je stavljeno svima do znanja da se ovakve stvari neće tolerisati.

OTKRIVAMO: Propisi se moraju poštovati - evo šta je prethodilo odluci o neodigravanju utakmice!

Foto: FK Radnički Novi Beograd

Sreda 6. i četvrtak 7. mart bili su radni za srpske prvoligaše koji su odigrali mečeve vanrednog 23. prvenstvenog kola.

 

Jedan od mečeva koji je bio na programu, jeste duel između novobeogradskog Radničkog i Smedereva 1924 koji je trebao da se odigra na stadionu u Vojvođanskoj ulici, ali do toga ipak nije došlo.

Kako je odmah po odluci o neodigravanju meča saopšteno, duel nije mogao da započne s obzirom da na stadionu nisu bila prisutna hola hitne pomoći, što se kosilo sa pravilima takmičenja.

Domaćin je pokušao da izdejstvuje odobrenje nadležnih organa da ipak dopuste da utakmica počne, ali su dobili negativan odgovor od strane saveza, uz napomenu da se svi uslovi moraju obezbediti najviše pola sata od momenta kada je zvanično meč najavljen i da ukoliko se svi zahtevi do tada ne obezbede, meč neće ni početi.

Igrači obe ekipe nalazili su se na terenu pripremajući se za prvi sudijski zvižduk, ali je delegirani delilac pravde Lazar Pršić tačno u 14.30 časova odsvirao zvanični kraj utakmice i poslao igrače u svlačionicu.

Republika

Foto: facebook.com

Kraj Bežanijske crkve nije bilo fudbala

 

- Član: 56 propozicija takmičenja Prve lig Srbije:

Klub-domaćin je dužan da na svim prvenstvenim utakmicama obezbedi lekarsku službu i kola za hitne lekarske intervencije, koja moraju da budu na stadionu najkasnije 60 minuta pre početka utakmice, tj. pre početka zagrevanja ekipa.

Potpuno je jasno da će komesar za takmičenja Prve lige Srbije navedeni susret registrovati službenim rezultatom 3:0 u korist Smedereva 1924, a istovremeno će biti i pokrenut disciplinski postupak protiv FK Radnički Novi Beograd kao organizatora meča.

Kada je reč o nastavku takmičenja, već predstojećeg vikenda Smederevo 1924 dočekuje leskovačku GFK Dubočicu, dok će novobeogradski "majstori" pokušati u Novom Sadu ptrotiv Mladosti GAT da prekinu crnu seriju koja traje od 17. novembra prethodne godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading