ONI IGRAJU ZA RAJU I ZANEMARUJU TAKTIKU: Svakom utakmicom ispisuju nove stranice istorije - jedne stvari ni najzagriženije pristalice ovog kluba, ne mogu da se prisete!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.02.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokaz su da je fudbal igra koja se voli, bez obzira na rezultate koji se ostvare na zelenom tepihu.

ONI IGRAJU ZA RAJU I ZANEMARUJU TAKTIKU: Svakom utakmicom ispisuju nove stranice istorije - jedne stvari ni najzagriženije pristalice ovog kluba, ne mogu da se prisete!

Foto: FK Stojnik

Stojnik, mesto koje se nalazi zapadno od opštine Sopot i o kojem prvi pisani dokumenti datiraju sa početka XVIII veka, a prikazani su na kartama tadašnje Kraljevine Srbije (1718-1739) koja se nalazila pod vlašću Habzburške monarhije, u drugoj polovini prve decenije XXI veka dobio je i svoj fudbalski kolektiv.

 

Fudbaslki klub Stojnik osnovan je 2007. godine i u kontinuitetu se takmiči u okviru Opštinske lige Sopot koja predstavlja šesti rang takmičenja u okviru srpskog klupskog fudbala.

Tokom prethodne jeseni plavo-beli su u deset prvenstvenih mečeva zabeležili skor od jednog remija i čak devet poraza i sa svega jednim osvojenim bodom "suvereno drže" poslednju poziciju na tabeli. Treba napomenuti da su i navedeni bod osvojili u poslednjem jesenjem susretu kada su rezultatom 1:1 remizirali na svom terenu sa ekipom Vojvoda 2013 iz Dučine.

Uz navedeno ostvarenje Stojnik je u deset prvenstvenih mečeva postigao 11 golova, dok se njihova mreža tresla čak 38 puta.

 

 

Ono što svakako jeste zanimljiva činjenica vezana za navedeni sportski kolektiv, jeste podatak da će se uskoro navrštiti pune tri godine od kako je Stojnik ostvario poslednji prvenstveni trijumf.

Naime, plavo beli su proleća 2021. godine u okviru 15 kola sezone 2020/21 kao gosti savladali ekipu Nemenikuće iz istoimenog mesta rezultatom 4:2 i od tada traje post kojem se kraj (ne)nazire.

Od navedenog trijumfa, zaključno sa poslednjim susretom koji je odigran u prvom delu aktuelne sezone, Stojnik je odgirao 61 prvenstveni meč tokom kojih je zabeleženo čak 57 poraza. Tri puta su uspeli da ostanu neporaženi, a treba istaći da je duel pretposlednjeg kola takmičarske 2022/23 godine registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe Stojnika protiv OFK Slatine, ali navedenu pobedu niko u klubu ne želi da istakne kao trijumf koji je ostvaren na terenu.

Foto: FK Stojnik

Navijači su uvek uz svoj klub

 

Takođe je zanimljivo napomenuti da su plavo-beli u navedenim susretima postigli 45 pogodaka, dok se njihova mreža tresla 298 puta.

Prolećne borbe u sezoni 2023/24 uskoro počinju. Stojnik će u premijernom susretu dočekati Mladost iz Guberevca i biće to prilika da nastave sa ispisivanjem istorije, ili se konačno točak sreće okrene i na njihovu stranu.

U Stojniku ipak igraju za raju i zanemaruju taktiku...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading