PALI SU NA KONTROLNOM IZ MATEMATIKE: "Nedopustivo je ovako izgubiti" - sportski direktor kritikuje, ali i najavljuje bolje dane! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.01.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiv poraz može predstavljati i prekretnicu.

PALI SU NA KONTROLNOM IZ MATEMATIKE: "Nedopustivo je ovako izgubiti" - sportski direktor kritikuje, ali i najavljuje bolje dane! (VIDEO)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca iza sebe imaju još jednu turbulentnu polusezonu koju su na kraju okončali na poziciji koja im daje za pravo da se u narednom periodu ipak bore za plasman u toliko željeni plej-of.

 

Tokom prethodne jeseni u okviru Prve lige Srbije zabeležili su skor od pet pobeda, osam remija i sedam poraza i trenutno se nalaze na 12. poziciji sa četiri boda manje u odnosu na šabačku Mačvu koja zauzima poslednje mesto koje po okončanju ligaških borbi vodi u doigravanje za titulu i plasman u srpsku klupsku fudbalsku elitu.

U sklopu priprema za nastavak takmičenja Metalac je u utorak 30. januara odigrao i prvi kontrolni meč, a protivnik je bio najteži mogući, lider drugoligaškog karavana, OFK Beograd.

Dve ekipe su odigrale već dva susreta u prvom delu takmičenja, a obe ekipe su zabeležile po jedan trijumf. U okviru druge takmičarske runde, "romantičari" su 13. avgusta prethodne godine slavili na svom stadionu rezultatom 4:1, da bi se Gornjomilanovčani revanširali polovinom meseca novembra, kada su slavili Svetislava Miloševića i Veljka Mijailovića rezultatom 2:0.

Ovoga puta na pomoćnom terenu Omladinskog stadiona lider Prve lige Srbije je slavio sa ubedljivih 5:0, a nakon susreta sportski direktor Metalca Ivan Vuksanović je izjavio:

- Ova utakmica me podseća na školu i kontrolni iz matematike. Uradiš dobro postavku zadatka, a 6x6 bude 35; i nastavnik te počasti sa dovoljan 2 zbog postavke. U utakmicu smo svesno ušli iz jakog rada, želeli da igramo ono što treniramo. Nastupilii smo bez par igrača, a neki su nam se priključili tek pre nekoliko dana. Podižemo kriterijume na svim nivoima i zato ćemo reći - nema alibija. Za Metalac je nedopustivo da izgubi 5:0. To neka znaju najiskusniji, a i oni od 17 godina. Bez obzira na to, veliki smo optimisti. Metalac ima grupu mladih, veoma talentovanih igrača, kao i mladog, veoma talentovanog trenera iza čijih ideja stojimo 100 odsto. Grešaka će biti sve manje, o igri Metalca će se tek pričati. Idemo dalje, u subotu protiv superligaša Javora.

 

 

- Prijateljska utakmica:

OFK Beograd (Beograd) - Metalac (Gornji Milanovac) 5:0 (2:0)

Stadion: Omladinski stadion, pomočni teren sa veštačkom travom

Kada je reč o nastavku takmičarske 2023/24 godine, u prolećnoj premijeri gornjomilanovački Metalac dočekuje ekipu Smedereva 1924, dok će OFK Beograd gostovati RFK Novom Sadu 1921. Navedeni susreti planirani su za 24. februar.

Treba podsetiti da će ekipa Metalca tokom pripremnog perioda odigrati još četiri kontrolna susreta. Već u subotu 3. februara sledi duel protiv Javor-Matisa u Ivanjici, a zatim i dueli protiv kruševačkog Trayala (7. februar), Borca 1926 iz Čačka (11. februar) i gradskog rivala Takova (17. februar).

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading