VEROVALI, ILI NE: Da li je ovo najčudniji ulaz na neki stadion? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.01.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko se govori da fudbalska infrastruktura u Srbiji i nije na željenom nivou, ali se o jednom stadionu svakako može naširoko pripovedati.

VEROVALI, ILI NE: Da li je ovo najčudniji ulaz na neki stadion? (VIDEO)

Foto: Instagram.com/printscreen/stadioni_i_arene

Fudbaleri novobeogradskog Radničkog trenutno se takmiče u okviru Prve lige Srbije, a jesenji deo takmičenja okončali su na 13. poziciji i jasno je da im tokom proleća predstoji grčevita borba za opstanak.

 

Učinak od četiri pobede, sedam remija i devet poraza svakako se ne može smatrati zadovoljavajućim za klub koji je umeo u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji i da se umeša u borbu za sam vrh tabele i koji je u sezoni 1956/57 stigao do finala tadašnjeg Kupa Maršala Tita gde je poražen od Partizana rezultatom 3:5 i pored činjenice da su tokom susreta imali i prednost od 3:0.

Međutim, ono čime se Novobeograđani mogu pohvaliti, svakako je činjenica da se prilaz njihovom stadionu "kraj Studenjaka" može smatrati najčudnijim na planeti, a mnogi bi prokomentarisali da bi okolina navedenog sportskog objekta lako mogla da se upotrebi i za snimanje horor filmova.

 

 

Podsetićemo samo da je Fudbaslki klub Radnički osnovan sada već davne 1920. godine. Najveće uspehe su postigli krajem pedesetih godina XX veka kada su dva puta elitno takmičenje u SFR Jugoslaviji završavali na trećoj poziciji (1956. i 1958. godine), dok su takmičarsku 1958/59 godinu okončali na četvrtoj poziciji.

Poslednji put su deo elitnog ranga bili u sezoni 2004/05, a od osamostaljenja Srbije uglavnom su bili deo trećeg i četvrtog stepena srpskog klupskog fudbala.

U sezoni 2021/22 uspeli su da stignu do plasmana u Prvu ligu Srbije čiji su deo dve godine u kontinuitetu, ali će u aktuelnoj sezoni imati velikih problema kako bi se izborili za opstanak.

Kada je reč o aktuelnoj takmičarskoj godini, fudbaleri Radničkog sa Novog Beograda u prolećnoj premijeri dočekuju lazarevačku Kolubaru. Navedeni susret je na programu 24. februara, a prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je trijumfom zeleno-crnih rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading