KLUB JE POKAZAO ŽELJU, ALI DO DOGOVORA NIJE DOŠLO: Iskusni trener slobodan je u izboru nove sredine!

Autor:

Sport

20.01.2024

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promena koja se nije očekivala.

KLUB JE POKAZAO ŽELJU, ALI DO DOGOVORA NIJE DOŠLO: Iskusni trener slobodan je u izboru nove sredine!

Foto: FK Kula

Prošlogodišnji šampion MFL-a Sombor (1. razred) nije se najbolje snašao tokom prvog dela prvenstva u višem rangu, ali je pred odlazak na zimsku pauzu delimično popravio utisak.

Republika

Sastav Kule sezonu je otvorio osvajanjem četiri boda u uvodna dva kola, ali je onda napravljena serija od deset vezanih utakmica bez osvojenog boda. Da klub dosta mirnije uđe u drugi deo prvenstva pobrinuli su se igrači sa tri vezana trijumfa pred sam odlazak na zimsku pauzu.

Ekipa Kule "zimuje" tik iznad zone ispadanja, na 14. poziciji sa 13 osvojenih bodova, dva više u odnosu na prvi tim koji se nalazi u zoni ispadanja. Igre u poslednja tri kola jesenjeg dela prvenstva daju nadu svima u klubu da mogu dosta boljim partijama na proleće da stignu do bezbedne zone, ali je sada stigla informacija da će biti određenih promena.

Zlatko Novaković (59) predvodio je Kulu sa klupe tokom poslednjih šest kola jesenjeg dela prvenstva, ali navijači neće imati prilike da ga vide tokom prolećnog dela na tom mestu. Čelni ljudi kluba pokušali su da zadrže iskusnog šefa stručnog štaba, ali nije došlo do dogovora.

Republika

Foto: Privatna arhiva Zlatka Novakovića

Novaković na "birou rada"

Iskusni trener je karijeru započeo u Jadranu iz Feketića, gde je i najduže radio, kasnije je predvodio sa klupe Njegoš (Lovćenac), Srbobran, Panoniju i BSK iz Bačkog Brestovca. Nema sumnje da će trener njegovog kvaliteta jako kratko biti bez angažmana, međutim sve ovo se desilo u jako loše vreme, kako po klub, tako i po šefa stručnog štaba.

Veliki broj klubova je već u pripremnom periodu, igrački kadrovi se sklapaju "uz pomoć" zimskog prelaznog roka, i možda će to uticati na njegov period bez angažmana. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading