BEKENBAUER I SRPSKI FUDBAL: Pored Crvene zvezde, još jedan beogradski klub je u značajnoj meri uticao na karijeru sina popularnog Kajzera Franca! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.01.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je u prvim danma 2024. godine ostao bez jednog od najboljih fudbalera koje je ova igra iznedrila.

BEKENBAUER I SRPSKI FUDBAL: Pored Crvene zvezde, još jedan beogradski klub je u značajnoj meri uticao na karijeru sina popularnog Kajzera Franca! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni Franc Bekenbauer napustio nas je sedmog dana meseca januara i ostavio fudbalski svet da tuguje.

 

Dobro je i poznata činjenica da je njegov sin bio na pragu prelaska u redove Crvene zvezde. Bio je na probi u najtrofejnijiem srpskom fudbalskom kolektivu, ali do realizacije transfera nije došlo.

Međutim, malo je poznata činjenica da je Štefan Bekenbauer poneo crveno-beli dres u prijateljskom susretu protiv beogradskog Palilulca, a o navedenom govorio je i najbolji srpski fudbaler u XX veku i legenda kluba sa beogradske Marakane, Dragan Džajić:

- Štefan Bekenbauer je je bio na probi u Crvenoj zvezdi 1990. godine. Međutim, u tom momentu angažovali smo Miodraga Belodedića i mogu reći da Belodedić nije tada postao član kluba, verovatno bi angažovali Bekenbauera.

Foto: "Sportski žurnal"/arhiva Politike

Štefan Bekenbauer u dresu Crvene zvezde protiv beogradskog Palilulca (1990. godina)

 

Štefan Bekenbauer je tokom igračke karijere u dva navrata nosio dres drugog tima minhenskog BajernaMinhena 1860, Kikers Ofenbaha, švajcarskih klubova Grenče i Sarbriken.

Po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu i punih 17 godina je trenirao ekipu Bajerna do 17 godina. Na žalost preminuo je 31. jula 2015. godine od tumora na mozgu u 46. godini života.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading