PRED NJIM JE BLISTAVA KARIJERA: Mladi stručnjak koracima od sedam milja grabi ka vrhu - o njemu će se tek pripovedati! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza njega je već sada bogato trenersko iskustvo, ali i potencijal da dosegne neslućene visine.

PRED NJIM JE BLISTAVA KARIJERA: Mladi stručnjak koracima od sedam milja grabi ka vrhu - o njemu će se tek pripovedati! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Jovan Denis

Fudbaleri GFK Jagodine jesenji deo šampionata u okviru Srpske lige Istok okončali su na visokoj četvrtoj poziciji sa ukupno 27 osvojenih bodova.

 

Popularni "ćurani" su zabeležili skor od osam pobeda, tri remija i četiri poraza, ali se čini da je borba za lidersku poziciju u ovom momentu izgubljema, s obzirom da trenutno imaju 18 bodova manje u odnosu na lidera kruševački Trayal, mada i pored navedenog u gradu na obali reke Belice, niko ne gubi nadu da se i nemoguće ipak može ostvariti.

Naš portal je imao tu čast da razgovara sa pomoćnim trenerom Jagodinaca, Jovanom Denisom koji nam je na startu govorio o svom dosadašnjem fudbalskom putu:

- Moja igračka karijera je kratko trajala. Nastupao sam za Hajduk iz Kule, ali me je teška povreda prednjih ukrštenih ligamenata kolena sprečila da na zelenom tepihu ostvarim nešto više. Već u 21, ili 22. godini sam shvatio da neću uspeti da stignem do superligaškog karavana i u tom momentu sam gotovo u potpunosti digao ruke od fudbala - istakao je mladi stručnjak, a zatim i ispričao samo deo svoje filmske životne priče:

- Sasvim slučajno, na poziv prijatelja sam postao trener u mlađim kategorijama kulskog Hajduka. U tom momentu sam imao stabilan državni posao i redovnu platu, ali me je srce vuklo na teren. Odrekao sam se svega toga, dao otkaz u firmi i posvetio se trenerskom pozivu u klubu koji je u tom momentu imao samo nekoliko dečaka u školi fudbala. S obzirom da živim u Vrbasu, u Kulu sam na treninge putovao biciklom, ali malo po malo, vrednim i marljivim radom uspeli smo da oživimo školicu fudbala i da stignemo do nekih 120 polaznika za godinu i osam meseci.

Vera u sebe i istančani fudbalski njuh su se isplatili:

- Usledio je odlazak u Školu fudbala Dunav iz Bačke Palanke u kojoj sam se zadržao dve godine, a zatim sledi poziv iz somborskog Radničkog da preuzmem poziciju pomoćnog trenera. Nakon toga sledi saradnja sa Dušanom Đokićem u kraljevačkoj Slogi, da bi zajedno uspeli da spasimo omladinsku ekipu Voždovca od ispadanja iz lige.

 

 

Neverovatan uspeh je ostvaren na klupi GFK Jagodine:

- Učinili smo neverovatnu stvar. U finalu Kupa FS Regiona istočne Srbije savladali smo tadašnjeg prvoligaša Trayal iz Kruševca, da bi nakon osvajanja trofeja u pretkolu eliminisali zaječarski Timok 1919, a u prvojrundi Kupa Srbije eliminisao nas je Novi Pazar nakon velike borbe sa 2:1, a treba napomenuti da su Pazarci u tom momentu bili lideri Superlige i da su pre toga savaldali Partizan.

"Ćurani" su trenutno četvrtoplasirana ekipa istočne grupe srpskoligaškog karavana, čini se da je borba za vrh izgubljena, ali...

- Naš cilj svakako jeste viši rang takmičenja. Trayal je prilično odmakao svim ostalim klubovima, ali se ne bi ni takmičili da ne smatramo da možemo da stignemo do vrha. Ipak, u ovom momentu je realnije da se borimo za drugu poziciju, a da u narednoj takmičarskoj godini napadnemo plasman u viši rang. U klubu se ozbiljno radi. Rekonstrukcija terena je u toku i uslovi će u narednom periodu biti idealni.

 

- Jovan Denis:

Datum rođenja: 10. april 1990. godine

Mesto rođenja: Vrbas

Igračka karijera: Hajduk (Kula)

Trenerska Karijera: Hajduk U-19 (Kula), ŠF Dunav (Bačka Palanka), FK Radnik (Surdulica)-skaut, Radnički (Sombor)-pomoćni trener, Voždovac U-19 (Beograd)-pomoćni trener, Sloga (Kraljevo)-pomoćni trener, GFK Jagodina (Jagodina)-pomoćni trener

Otkrio nam je Denis još jednu "tajnu":

- U ovom momentu smo bez šefa stručnog štaba. Za tu poziciju figurira nekoliko imena, a kada predsednik kluba bude poklonio poverenje nekom od stručnjaka, uslediće i jačanje igračkog kadra. Važna je činjenica da posedujemo okosnicu tima koja će se samo nadograđivati u cilju ostvarenja klupskih težnji.

Kada je reč o ličnim planovima Jovan Denis je istakao:

- Za sada ne planiram da radim kao prvi trener neke ekipe. Idem korak po korak. Moram naglasiti da sam u prethodnom periodu radio i kao skaut. Na toj poziciji sam u Radniku iz Surdulice pronašao Nikolu Radmanovca, centralnog beka koji je u Surdulicu stigao za par hiljada evra neophodne kotizacije, a zatim je prodat za 200.000 evra u Rusiju. Takođe sam jedan period radio za švajcarsku agenciju "Atlas" i tom prilikom sam iz Bezela doveo u Grafičar Milorada Stajića koji trenutno nastupa za niški Radnički.

Jagodinski srpskoligaš u ovom momentu nema šefa stručnog štaba, ali ekipa ima pomoćnog trenera od kojeg će svakako mnogo toga zavisiti, a njegove godine koje nisu u srazmeri sa ogromnim fudbalskim iskustvom, jasno govore da će srpski fudbal u godinama pred nama dobiti stručnjaka o kojeg će se otimati i najveći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (10)

Loading
Mare95

01.01.2024 17:09

Fudbal nam je u ozbiljnom problemu ako je on nekakav stručnjak. Pri tom laže, kao neko ko je takođe radio u Radniku kao skaut znam da nije imao nikakve veze sa dovođenjem Radmanovca i da je bio jedan od najlošijih skauta dok je kratko bio volonter na toj poziciji u klubu. Nije lepo što pokušava na sebe da preuzme zasluge drugih ljudi! Sramota je lagati!

kendisport

07.01.2024 19:22

@Mare95 - @mare95 Ne znam momka ali po komentarima bi se reklo da mu zavidis jer je na dobrom putu da uspe za razliku od tebe. Kazi nam koga si ti ikad skautirao i koga treniras?

Radilica

08.01.2024 11:41

@Mare95 - Kao neko ko je takođe radio u Radniku, moram da se oglasim povodom ovog komentara @Mare95 jer to sto ti pricas je laz i kleveta, trebalo bi da pripazis malo na to jer provereno znam da je Denis "pronašao" skautirao dotičnog igrača, lično sam pročitao njegove skauting izveštaje za ovog igrača kojeg je šest meseci pratio,gledao i takođe provereno znam da je bio i adekvatno nagrađen kada je isti igrač prodat tada u drugu ligu Rusije, tako da ili nisi dobro informisan ili si samo zavidan i ljubomoran.

KulaH

02.01.2024 09:31

Hahaha znam ovog lika decko dnevno izmisli 10 prica o sebi cirkus. Kada ga slusas rekao bi Murinjo a zapravo ne zna nista.