MILOJE SE VRATIO NA MARAKANU: Najbolji trener Crvene zvezde u XXI veku možda i ne bi bio tu gde jeste da nije bilo događaja od pre tri i po decenije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.12.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada kockice moraju da se sklope...

MILOJE SE VRATIO NA MARAKANU: Najbolji trener Crvene zvezde u XXI veku možda i ne bi bio tu gde jeste da nije bilo događaja od pre tri i po decenije!

Foto: Starsport

O Baraku Baharu se več sada može govoriti kao o Zvezdinoj prošlosti. Vrlo brzo nakon poraza u 171. Večitom derbiju, Izraelcu je uručen otkaz na našem najvećem stadionu i aktuelni srpski fudbalski šampion u odlučujuće prolećne borbe ulazi sa novim šefom stručnog štaba.

 

Vladan Milojević je danas po drugi put kao trener stupio na tlo beogradske Marakane čime, po mnogima najbolji strateg crveno-belih u XXI veku započinje svoju novu misiju u redovima Crvene zvezde.

Međutim, interesantno je podsetiti se na neke događaje od pre gotovo tri i po decenije koji su uslovili da popularni Miloje danas sa oduševljenjem celokupne zvezdaške javnosti, bude dočekan.

Naime, Vladan Milojević, rođeni Aranđelovčanin svoje prve fudbalske korake načinio je u školi Crvene zvezde, ali priliku da zaigra u seniorskoj konkurenciji nije dobio u crveno-beloj sportskoj opremi. Upravo u godinama kada je mladom igraču najpotrebnije da igra i da stiče seniorsko iskustvo, tada devetnaestogodišnji Milojević je dobio u ekipi Bečeja u sezoni 1989/90, ekipi koja je godinu dana ranije izborila plasman u Drugu saveznu ligu tadašnje SFR Jugoslavije.

Foto: OFK Bečej 1918

Stadion kraj Tise - mesto na kojem je Vladan Milojević započeo svoju seniorsku karijeru

 

Nakon Bečeja, sadašnji Zvezdin strateg je preko novobeogradskog Radničkog i grčkih klubova PAS Janjina i Kalamata, polovinom devedesetih godina XX veka stigao ponovo na Marakanu, ali ovoga puta kao član prvog tima.

Sve ostalo je istorija...

Ipak, ostaće upamćeno da je Bečej, koji se danas takmiči u okviru Srpske lige Vojvodina, pružio priliku mladom fudbaleru, a da do toga nije došlo, ko zna, možda se Vladan Milojević danas ni ne bi bavio fudbalom, a poslednja decenija srpskog šampiona ne bi ni bila onakva kakva jeste, više nego uspešna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading