SLAVLJENIČKA ATMOSFERA U TEŠICI: Mali je broj klubova u našoj zemlji koji može da se pohvali sličnim dostignućima!

Autor:

Sport

22.12.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitamo!

SLAVLJENIČKA ATMOSFERA U TEŠICI: Mali je broj klubova u našoj zemlji koji može da se pohvali sličnim dostignućima!

Foto: FK Jastrebac Tešica

Jubilej

Fudbalski klub Jastrebac (Tešica) od 2020. godine član je Nišavske okružne lige u kojoj se takmiči i u aktuelnom prvenstva.

Republika

Sastav Jastrepca zimsku pauzu provodi na devetoj poziciji sa 22 osvojena boda. Tokom prvog dela jeseni tim je bio u gornjem delu tabele, ali je kasnije napravljena serija od pet mečeva bez osvojenog boda, što je klub spustilo u donji deo lige. 

Učinak od sedam trijumfa, jednog remija i osam poraza je solidan, ekipa je uglavnom prvenstvo završavala u gornjem delu tabele, pa se očekuje da tokom proleća bodovni saldo poraste i da se Jastrebac nađe u gornjoj polovini. Danas je na zvaničnim profilima kluba obelodanjen veliki jublijej u Tešici.

Na današnji dal pre 78 godina oformljen je fudbalski klub Jastrebac u Tešici, povodom ovog jubileja iz kluba su podelili informacije iz istorijskih knjiga:

- Prva fudbalska utakmica odigrana je 1945. godine između Tešičana i jedinice Narodno-oslobodilačke vojske. Posle odigrane utakmica priređena je svečanost u “Jucinoj” kafani. Tom prilikom je formiran fudbalski klub Jastrebac . Prva uprava kluba je izabrana od osnivača kluba i to su Slavko Jovanović, Srećko Stojadinović, Milenko Maričić, Radisav Milenković "Šuća" i Miodrag Naumović "Grk".

Od ulaska u okružni rang fudbala, sastav Jastrepca je ostvario najbolji plasman prošle takmičarske godine kada je tim sezonu završio na petoj poziciji na tabeli. Prvi "veći" jubilej kluba je za dve godine, i sigurno je da bi ambicije čelnih ljudi za taj period mogle biti plasman u zonski rang takmičenja. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading