PREKIPELO IM: Saopštenje najvatrenijih navijača - niko ne sme da se igra sa renomeom kluba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.12.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon blamaže u najmasovnijem klupskom takmičenju, navijači su podigli glas.

PREKIPELO IM: Saopštenje najvatrenijih navijača - niko ne sme da se igra sa renomeom kluba!

Foto: Instagram.com/despoti_1993

Fudbaleri Smedereva 1924 iza sebe imaju prilično uspešnu polusezonu u okviru Prve lige Srbije. Sa skorom od sedam pobeda, isto toliko remija i četiri poraza i dalje su konkurentni u borbi za vrh tabele i povratak u superligaško društvo, ali je svima u i oko kluba teško pao ubedljiv poraz u Kragujevcu.

 

Naime, u osmini finala Kupa Srbije "oklopnici" su gostovali na stadionu "Čika Dača" gde su se sastali sa ekipom Radničkog 1923. Domaćin koji u ovom momentu zauzima 11. poziciju na tabeli elitnog ranga ostvario je ubedljiv trijumf rezultatom 5:0, a mrežu Smederevaca tresli su Milan Vidakov (19`), Milan Aleksić (46`), Branislav Milošević (54`), Nemanja Tomić (81`) i Bojan Adžić (84`), što je izazvalo veliko nezadovoljstvo navijača kluba iz grada na obali Dunava.

 

 

Usled svega navedenog popularni "Despoti" su se javnosti oglasili saopštenjem:

- Pedesetak nas krenulo je za Kragujevac, da bodri klub koji volimo, svih devedeset minuta na kiši. Navijali smo bez prestanka i gledali kako se ljudi koji vode klub igraju sa našom svetinjom. U Radničkom 1923 su znali šta predstavlja ovaj meč i zato su nas pregazili. Ozbiljno su nas shvatili i izašli su sa superligaškim sastavom, dok smo mi igrali sa ekipom koja je prvi put igrala u ovom sastavu. Jurimo Superligu? U redu! Mi smo pokazali da prvo ne poštujemo sebe, pa ostale. Mnogo veće ekipe gubile su i većom razlikom, ali su pokazale karakter i poštovanje istorije, pa i samih navijača - istakli su "Despoti" i dodali:

- Na najbitnijoj utakmici za nas niste šutnuli na gol, niste bar malo ugrozili protivnika. Niste ispoštovali klub, tradiciju i nas navijače, a to je mnogo bitnije od vašeg cilja. Klub je iznad svih i niko ne sme da se igra sa renomeom koji je građen godinama.

Foto: Instagram.com/despoti_1993

"Despoti" su uvek uz svoj klub

 

Na kraju su najvatrenije pristalice Smederevaca istakle:

- Možda smo trenutno u takvoj situaciji da ne možemo nikom da pretimo, ali smo klub od koga su i najjači imali nelagodnost. I pored toga doživeli smo poniženje od najvećeg rivala zahvaljujući nekom višem cilju. Nikada u istoriji duela sa Radničkim nismo ovako rezultatski poniženi. Ovu utakmicu, poniženje kluba i svih nas, nikada vam nećemo oprostiti.

Do kraja jesenjeg dela sezone Smederevce očekuje još jedno iskušenje. U nedelju 10. septembra ekipa Smedereva 1924 dočekuje užičku GFK Slobodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading