PROLEĆE SE SA NESTRPLJENJEM OČEKUJE: Titula je već sada osvojena - klupske ambicije uveliko prevazilaze aktuelni rang takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.11.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji deo šampionata pokazao je da nemaju adekvatnog rivala u četvrtom stepenu srpskog klupskog fudbala.

PROLEĆE SE SA NESTRPLJENJEM OČEKUJE: Titula je već sada osvojena - klupske ambicije uveliko prevazilaze aktuelni rang takmičenja!

Foto: FK Timok 1919

Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 prethodne sezone kao petnaestoplasirana ekipa istočne grupe srpskoligaškog karavana, morali su da se presele u niži stepen takmičenja, Zonu Istok, ali su meseci za nama pokazali da će se nakon samo godinu dana pauze vratti na mesto koje im po svim parametreima pripada.

 

Ekipa je u 15 prvenstvenih duela u aktuelnoj sezoni zabeležila isto toliko trijumfa i nastavak borbe dočekuje na liderskoj poziciji sa čak 11 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Bora 1919. Istovremeno treba naglasiti da su Zaječarci tokom prvog dela šampionata postigli 45 pogodaka (tri gola po susretu), dok je odbrana sastava sa "Kraljevice" kapitulirala samo pet puta.

Najubedljivije pobede ostvarili su u duelima protiv OFK Slatine iz Bora i sokobanjskog Trebiča kada su na domaćem terenu slavili rezulttom 5:0.

Foto: FK Timok 1919

Poslednji zvanični susret koji je Timok 1919 odigrao na starom stadionu "Kraljevica"

 

Ono što posebno raduje sve u Zaječaru, jeste činjenica da je novi velelepni stadion i zvanično otvoren i da će ekipa već od proleća imati priliku da na njemu dočekuje svoje rivale pripremajući se za učešće u srpskoligaškom karavanu, sa jasnim ciljevima da u dogledno vreme ljubitelji fudbala u Zaječaru gledaju u prvoligaški fudbal.

Na startu prolećnog dela sezone Timok 1919 gostuje u Dimitrovgradu ekipi Balkanskog, a debitantski nastup na novom objektu biće odigran u okviru 18. prenstvenog kola kada će Zaječarci dočekati ekiipu Hajduk Veljka iz Negotina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading