GORI IM POD NOGAMA: "Kanarinci" doleću u prestonicu sa samo jednom željom - mogu li bodovi da krenu put "srpske Atine"?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.11.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki bod je već sada više nego važan.

GORI IM POD NOGAMA: "Kanarinci" doleću u prestonicu sa samo jednom željom - mogu li bodovi da krenu put "srpske Atine"?

Foto: RFK Novi Sad 1921

Jesenja polusezona u okviru Prve lige Srbije ulazi u svoju samu završnicu, ali i pored činjenice da će se o najvažnijim stvarima odlučivati tokom proleća 2024. godine, već sada se pojedini susreti mogu smatrati ključnim kada su sudbine ekipa u pitanju.

 

Jedan od onih mečeva koji pobedniku može mnogo doneti, dok poraženog stavlja u vrlo težak položaj, odigraće se u petak 17. novemba na stadionu "kraj Studenjaka" na Novom Beogradu.

U okviru 17. runde prvoligaškog karavana ekipa novobeogradskog Radničkog, trenutno trinaestoplasirana ekipa na tabeli, dočekuje RFK Novi Sad 1921 koji u ovom momentu ima tri boda manje u odnosu na "majstore" i jasno je da se već sada nalaze u situaciji "da im gori pod nogama" i da moraju krenuti u žetvu bodova kako bi prolećni deo sezone dočekali sa kakvim, takvim šansama da očuvaju status prvoligaške ekipe.

Treba napomenuti da će navedeni susret biti drugi ovosezonski prvenstveni meč dve ekipe. Pre tačno tri meseca na stadionu u Čelarevu "kanarinci" i "majstori" su remizirali rezultatom 1:1. Domaću ekipu je do prednosti doveo Nikola Furtula u 19. minutu pogotkom sa bele tačke, a poravnanje rezultata i krajnji ishod meča poatavio je, takođe sa "kreča" Nemanja Đokić u poslednjim trenucima susreta.

 

 

- Prva liga Srbije, 17. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad)

Stadion: FK Radnički kraj Studenjaka

Datum: Petak, 17. novembar

Početak: 13 časova

Nakon ovog susreta pred ekipama su još tri prvenstvena kola, kao i mečevi odložene devete takmičarske runde, a istovremeno pred ekipom sa Novog Beograda je i susret prethodnog kola protiv GFK Dubočice u Leskovcu koji je odložen zbog predstojećeg nastupa srpskog nacionalnog tima na novoizgrađenom sportskom objektu u "srpskom Mančesteru"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading