TROFEJ MENJA VLASNIKA: Prošlosezonski osvajač kupa poražen na domaćem terenu - rezervista odlučio pobednika!

Autor: Vladimir vorih

Sport

16.11.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolja ekipa je obezbedila plasman u samu završnicu kup takmičenja.

TROFEJ MENJA VLASNIKA: Prošlosezonski osvajač kupa poražen na domaćem terenu - rezervista odlučio pobednika!

Foto: FK BASK TEK

Prethodne sezone ekipe BASK TEK-a sa Careve ćuprije i Zemuna, direktno su odlučivale o osvajaču trofeja u okviru Kupa FS Beograda, a ovog puta žreb ih je spojio u četvrtfinalu.

Ovoga puta, u izuzetno dopadljivoj igri gosti iz Gornje varoši su zasluženo stigli do trijumfa i sada se nalaze na smo dva koraka od trofeja koji im je prethodne takmičarske godine izmakao.

Tokom prvog poluvremena viđena je uglavnom rovovska borba na sredini terena, a gosti do rezultatske prednosti stižu u 42. minutu sjajnim udarcem Ognjena Mijailovića sa dvadesetak metara.

Momci u belo-crnoj sportskoj opremi do poravnanja rezultata stižu u 58. minutu. Miloš Šarić je iskoristio grešku golmana Veljka Stošića i udarcem sa ivice šesnaesterca je poslao loptu u praznu mrežu.

Ipak, u ovom momentu kvalitetniji rival do drugog, pobedonosnog pogotka stiže u 73. minutu kada je rezervista Milan Subotić sjajno loptu primio u šesnaestercu domaćeg sastava i efektnim lob udarcem je poslao iza leđa Andreja Kožula.

Foto: FK Zemun

Zemunci se revanširali BASK TEK-u za prošlosezonski poraz u finalu

 

- Kup FS Beograda, četvrtfinale:

BASK TEK (Beograd) - Zemun (Zemun) 1:2 (0:1)

Strelci: M. Šarić 58`; O. Mijailović 42`, M. Subotić 73`

Stadion: BASK Arena

Gledalaca: 50

Sudija: Uroš Bakić

Žuti kartoni: Vuković (BASK TEK); Bogdanović, Svetličić (Zemun)

BASK TEK (Beograd): Kožul, Ilić (Ostojić), Karišik (Nikolić), Vukić, Andić, Rašković, Vuković (Radovanović), Jovanović (Pavlović), Šarić, Avramović, Vučinić (Komadina).

Zemun (Zemun): Stošić, Šušović, Jovanović, Redžić (Božić), Trajkovski, Mijailović (Đalović), Bacanović (Svetličić), Đorđević, Miletić (Kiso), Pavlović (Subotić), Bogdanović.

Treba napomenuti da su obe ekipe u ovom duelu nastupile u nešto promenjenim sastavima s obzirom da ih već predstojećeg vikenda očekuju važni prvenstveni mečevi. 

Zemun će u direktnoj borbi za jesenju titulu gostovat na Bulbulderu ekipi Zvezdare, dok će BASK TEK probati da stigne do spasonosnih bodova u duelu protiv Budućnosti u Dobanovcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading