PO UGLEDU NA KLUBOVE IZ VIŠEG RANGA: Sefkerinci su pažljivo izabrali trenera za nastavak najviših ambicija!

Autor:

Sport

25.10.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve pohvale čelnim ljudima Tempa.

PO UGLEDU NA KLUBOVE IZ VIŠEG RANGA: Sefkerinci su pažljivo izabrali trenera za nastavak najviših ambicija!

Foto: FK Tempo Sefkerin

Prošlogodišnji prvak Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo sa odličnim partijama nastavio je i u Drugoj južnobanatskoj ligi (grupa Zapad) i na dobrom je putu tim iz Sefkerina da se vrati u PFL posle tačno jedne decenije. 

Fudbalski klub Tempo se trenutno sa učinkom od sedam trijumfa, jednog remija i isto toliko poraza nalazi na drugoj poziciji na tabeli južnobanatske "sekunde", zaostatak za liderom je samo jedan bod, dok je prvi pratilac na šest bodova zaostatka.

Protekle nedelje mnoge je iznenadila vest da je dotadašnji trener Tempa, Nebojša "Maradona" Petrović odlučio da pređe na klupu superligaša, Železničara iz Pančeva, gde će zajedno sa Nenadu Mijailoviću voditi ekipu. Uprava tima iz Sefkerina je pokazala da se radi o ozbiljnom klubu u kojem je organizacija na visokom nivou, i ubrzo je došlo do promocije novog šefa stručnog štaba. 

Dalibor Jakišić (33), bivši fudbaler BSK Borca, Hajduka sa Liona, Zemuna, Milutinca, Novog Naselja, Valjeva, ZSK-a (Valjevo), Ravne Gore i OFK Crvenke. Upravo je na poslednjoj adresi krenuo sa trenerskim zanatom gde je preuzeo kadetsku selekciju. Sa istom je stigao do plasmana na peto mesto na tabeli, što je najveći uspeh te generacije.

Jakišić je za naš portal povodom dolaska na klupu Tempa izjavio:

- Prilikom razgovora sa upravom predstavljeni su mi ciljevi i ambicije kluba, jako brzo smo se dogovorili sve, mlad sam, ambiciozan, željan za radom, i sve se to poklopilo sa mojim novim poslom. Privuklo me je i to što je igrački kadar sklopljen od mladih igrača, koji uz par iskusnijih mogu da se razvijaju u pravom smeru.

O ciljevima ove sezone na klupi tima iz Sefkerina poručio je:

- Nakon par treninga i upoznavanja shvatio sam da ovaj tim ima kvalitet, i da možemo da se "pobijemo" za prvo mesto i ulazak u viši rang, što je i cilj za ovu takmičarsku godinu. Igrački kadar je kvalitetan, uz par poačanja napravićemo jaku konkurenciju na svakoj poziciji, što će doprineti dodatnom napretku. Neki plan je da se napravi jak kostur tima, koji će i u višem rangu nastaviti sa dobrim igrama.

Predstojećeg vikenda ekipu Tempa očekuje gostovanje sastavu Voje Gačić, u okviru 10. kola prvenstva.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading