KAPA DOLE NAVIJAČIMA: Rudar je slavio u derbiju protiv ekipe Mladosti! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

25.10.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč u Donjem Crniljevu.

KAPA DOLE NAVIJAČIMA: Rudar je slavio u derbiju protiv ekipe Mladosti! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Rudar Donje Crniljevo

U okviru desetog kola Gradske lige Šabac-Pocerina ekipa Rudara (Donje Crniljevo) ugostila je sastav Mladosti iz Svileuve. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 14 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, dok su gosti sa jednim bodom više bili na deobi prvog mesta.

Derbi kola opravdao je očekivanja okupljnih navijača, njih oko 150 je ispratilo ovaj duel na stadionu u Donjem Crniljevu. Od prvog minuta prava borbena i muška utakmica. 

Prva promena rezultata viđena je na isteku 17. minuta kada je nakon greške gostujućeg tima, lopta stigla do Predraga Marinkovića, koji je uspeo da je pošalje iza leđa golmanu Agoviću, 1:0 za Rudar.

Pogodak domaćina nije u velikoj meri promenio situaciju na terenu, otvorena, napadačka igra sa obe strane rezultirala je sa još dva gola do odlaska na odmor.

Prvo su domaći nakon akcije Anđelića i Rankovića stvorili akciju za Jovanovića, preko Tomića, koji postiže gol za 2:0. Par minuta kasnije gosti preko Mirka Lazarevića smanjuju na 2:1.

Drugo poluvreme počelo je sa po jednom izmenom na obe strane, pokušali su gosti da stignu jedan gol zaostatka, ali se u 54. minutu odigrala situacija koja ih je udaljila od istog. Bogdan Jurišić, fudbaler Mladosti dobio je direktan crveni karton zbog sprečavanja očigledne prilike za postizanje pogotka.

Brojčano u deficitu gosti nisu uspeli ozbiljnije da zaprete golu domaćina, koji je na pravi način iskoristio raniji odlazak u svlačionicu Jurišića. U 68. minutu Ivan Tomić postiže gol za 3:1, i tada su bodovi već jednim delom bili na tabeli Rudara. Pred sam kraj meča Radojko Damnjanović pogađa za konačnih 4:1.

Rudar (Donje Crniljevo) - Mladost (Svileuva) 4:1 (2:1)

Rudar: Mićić, Mandić, Novaković (od 65' Pajić), D. Tomić, Jovanović, Marinković (od 46' Mirković), Anđelić, Simić (od 49' Matić), I. Tomić, Damnjanović, Vasić (od 70' Matić)

Mladost: Agović, Andrić, Lukić (od 70' Tomović), Blagojević, Protić, Jurišić, Dragojević (od 56' I. Lazarević), M. Lazarević, Đurić, Eraković, Jovanović (od 46' Šćekić)  

Nakon trijumfa Rudara, tim iz Donjeg Crniljeva je sada na drugoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, dok je Mladost trećeplasirana sa dva boda manje.

U sledećem kolu Mladost dočekuje Galeb iz Cerovca, dok tim Rudara ide na noge prvoplasiranom Jelenu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading