CRNO-BELIMA JE TIMOK BIO PREDUBOK: Zaječarskih 8 od 8 - za lečenje Nenada Ćirića navijači prikupili oko 100.000 dinara!

Autor: Vladimir vorih

Sport

04.10.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minimalac je uderbiju bio dovoljan za vredna tri boda.

CRNO-BELIMA JE TIMOK BIO PREDUBOK: Zaječarskih 8 od 8 - za lečenje Nenada Ćirića navijači prikupili oko 100.000 dinara!

Foto: FK Timok 1919

Igrao se 50. minut susreta kada se kapiten Uroš Nikolić nakon asistencije Nikole Trukića, našao "oči u oči" sa golmanom Jakovljevićem i nije mu bilo teško da zatrese mrežu crno-belih za nova tri boda i učvršćivanje liderske pozicije.

Oko 1.200 ljubitelja fudbala okupilo se danas na zaječarskom stadionu "pod Kraljevicom" i slobodno se može reći da su zadovoljni napustili poprište velikog derbija 8. kola Zone Istok.

Od samog starta domaćin je zagospodario terenom. Ređali su fudbaleri Timoka 1919 prilike, ali promene rezultata tokom prvih 45 minuta igre, nije bilo.

Uvodni minuti nastavka susreta doveli su do već opisane situacije nakon koje je domaćin stigao do prednosti, ali je navedeni pogodak izazvao veliko nezadovoljsto u redovima Bora 1919 koji su signačizirali da se fudbaler Zaječaraca prilikom postizanja pogotka nalazio u ofsajd poziciji. Protesti, prema očekivanju nisu doneli do promene odluke, ali je usled nešto žučnije reakcije, niški sudija Bratislav Jović, šokazao drugu javnu opomenu Damiru Ramadaniju i igrač Bora 1919 je morao "ranije na tuširanje".

Od momenta kada su ostali sa igračem manje na terenu momci u crno-beloj sportskoj opremi zagospodarili su terenom. Ređale su se šanse pred golom domaćeg sastava, ali je golman Glišin bio nepremostiva prepreka za gostujući sastav.

Tokom poslednjih četvrt časa igre, imali su i aječarci svoje prilike da ranije reše pitanje pobednika, ali promene rezultata nije bilo,

Foto: Privatna arhiva/Aleksandra Dimić

Zaječarci su u derbi susretu imali i specijalnu podršku

 

- Zona Istok, 8. kolo:

Timok 1919 (Zaječar) - Bor 1919 (Bor) 1:0 (0:0)

Strelac: U. Nikolić u 50. minutu

Stadion: "pod Kraljevicom", Zaječar

Gledalaca: 1.200

Sudija: Bratislav Jović (Niš)

Žuti kartoni: M. Cvetković, N. Trukić, A. Ilić `03, N. Vanić (Timok 1919), D. Ramadani (2), N. Nikolić, A. Milićević, Lj. Karabašević (Bor 1919)

Crveni karton: D. Ramadani (Bor 1919)

Timok 1919 (Zaječar): Glišin, Cvetković, Bogojević, Nikolić, Vanić, Antunović, Stamenković (A. Ilić `05), Stojadinović, A  Ilić `03 (Ranđelović), Trukić (Ristić), Milosavljević.

Bor 1919 (Bor): Jakovljević, Bogdanović, Jović (Pavlović), Petrović, Karabašević (Đorđević), Dimitrijević, Milićević (Dimitrijević), Nikolić, Ramadani, Pavlović, Kolarević.

Treba napomenuti da je navedeni susret bio i humanitarnog karaktera. Navijači su skupljali prilog za lečenje svog sugrađanina Nikole Ćirića, a kako su iz kluba po okončanju meča istakli, prikupljena je suma u iznosu od 100.000 dinara.

Već narednog vikenda obe ekipe očekuju nova prvenstvena iskušenja. Zaječarci gostuju u Pirotu ekipi Senjaka, dok će Bor 1919 na svom stadionu pirotsko Jedinstvo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading