NOVI PERICA OGNJENOVIĆ: Palanački fudbal iznedrio još jedan biser - karijeru nastavlja u srpskoj prestonici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.09.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li dostići slavu najpoznatijg palanačkog fudbalera?

NOVI PERICA OGNJENOVIĆ: Palanački fudbal iznedrio još jedan biser - karijeru nastavlja u srpskoj prestonici!

Foto: Starsport

Pre gotovo tri decenije, tada golobradi sedamnaestogodišnji Perica Ognjenović stigao je iz tadašnje Mladosti GOŠA iz Smederevske Palanke na beogradsku "Marakanu" i vrlo brzo očarao sve u redovima Crvene zvezde, postavši nezamenljivi član najboljeg sastava crveno-belih.

Kasnije ga je put odveo i u slavni madridski Real, a nastupao je i u Nemačkoj, Kini, Ukrajini, Francuskoj, Maleziji i Grčkoj. U međuvremenu je postao i reprezentativac tadašnje SR Jugoslavije i bio deo našeg nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Sve navedeno jasno dovodi do zaključka da je Perica Ognjenović svakako najsjajniji biser palanačkog fudbala, a postavlja se pitanje da li je pronađen i njegov naslednik.

Foto: Sport026.rs

Naslednik Perice Ognjenovića je stigao u prestonicu

 

Mladi i supertalentovani Mihajlo Spasojević nedavno je iz ekipe Jasenice 2017 krenuo put srpske prestonice i postao član Beograda sa Karaburme.

Reč je o fudbaleru rođenom 2007. godine od kojeg se mnogo očekuje i pored činjenice da nije direktno iz Smederevske Palanke stupio na veliku scenu ponevši dres kluba sa Topčiderskog brda. Svakako će u redovima Beograda imati mnogo više prilike da igra i napreduje i u godinama pred nama pokaže da li j istinski naslednik najslavnijeg fudbalskog sugrađanina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading