CILJEVI SU JASNO PROKLAMOVANI: U Žitkovcu se sanjanu najlepši snovi - svi putevi vode ka srpskoligaškom karavanu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.08.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da klub krene u pohod ka višem rangu takmičenja.

CILJEVI SU JASNO PROKLAMOVANI: U Žitkovcu se sanjanu najlepši snovi - svi putevi vode ka srpskoligaškom karavanu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Morava Žitkovac

Fudbaslki klub Morava iz Žitkovca prethodnu sezonu u okviru Zone Centar okončali su na drugoj poziciji sa skorom od 16 pobeda, sedam remija i isto toliko poraza, ali i pored činjenice da su stigli do vicešampionske titule, za prvoplasiranim OFK Sinđelićem iz Niša zaostali su čak 31 bod.

Kako svi u Žitkovcu ističu, ciljevi u predstojećoj takmičarskoj godini su najviši mogući, a u klub use nadaju da nakon pet sezona tokom kojih se takmiče u četvrtom rangu srpskog klupskog fudbala, ekipa može da napravi i iskorak kojim bi postali članovi istočne grupe srpskoligaškog karavana.

Dobar razlog za optimizam svakako je i činjenica da je igrački kadar ostao nepromenjen, a redove Morave napustio je jedino Dušan Velinov, ali će klub morati da nađe zamenu za fudbalera koji je prethodne sezone bio golgeter sportskog kolektiva iz Žitkovca sa ukupno 27 postignutih pogodaka.

Roster ekipe je tokom letnje pauze osvežen je sa nekolicinom novajlija od kojih se očekuje da u predstojećoj sezoni doprinesu uspehu kluba, a istovremeno je produžena saradnja sa trenerima Zemljakom i Belićem.

 

- Pojačanja FK Morava Žitkovac u letnjem prelaznom roku:

Konstantin Jevremović (Jedinstvo 1936 Kruševac)

Mladen Milošević (Jastrebac 2022 Donje Suhotno)

Slavko Đorđević (OFK Napredak 1929 Aleksinac)

Uglješa Nikolić (OFK Napredak 1929 Aleksinac)

Treba napomenuti da je ekipa iz Žitkovca tokom pripremnog perioda odigrala pet kontrolnih mečeva u kojima su zabeležene četiri pobede (Jastrebac Tešica 4:3, Polet Radevac 12:0, Hajduk Rujevica 8:0 i Trebič Sokobanja 3:0) i jedan poraz (Morava 1918 Ćuprija 2:3)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading