„Iz Mitrovog iskustva sam mnogo naučio kao trener“: Blažo Bulatović za Xtip Stream Emisiju!

Autor:

Sport

28.07.2023

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija MerkurXtip emisija sa Sandrom je pred vama.

 

Prva sezona Xtip Stream „Emisije“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavi se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

 

U 25. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Blažo Bulatović, najmlađi trener sa UEFA pro licencom u regionu, nosilac porodičnog fudbalskog nasleđa koji teži visinama u trenerskom poslu. Odmalena je odgajan sa tradicionalnim i realnim vrednostima pa mi je taj pristup mnogo pomogao u odabiru karijere. Na vreme je shvatio da neće moći mnogo kao fudbaler pa se okrenuo struci i, korak po korak, sada je već poštovani član trenerske porodice sa sjajnim izgledima za budućnost.

Kako je rekao, sve je oduvek u porodici bilo okrenuto fudbalu pa je nekako logičan životni sled vodio ka tome. Krenuo je sa najnižih grana, najpre kao pomoćni trener, napredovao do prvog trenera u raznim klubovima i ispunjavao sve što je bilo potrebno za licence, a preko Fudbalskog saveza Crne Gore je došao do UEFA pro licence.

Čućete od Bulatovića lepu priču kako je stasavao, ali i mnogobrojne anegdote koje traju od njegove desete godine kada je prvi put, zahvaljujući ocu Branku , došao na trening tadašnje reprezentacije Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore. Sećanja sa treninga, druženja sa nekim od najvećih imena našeg fudbala, ali i Evropskog i Svetskog prvenstva.

Od Dorćola je krenuo kao igrač, tu i završio, a trenerski zanat „pekao“ je kroz ovaj klub, te Zvezdaru, Surčin, Studentski centar i Prvu iskru, a član je stručnog štaba u našim mlađim reprezentativnim kategorijama. Sada je u selekciji koju vodi Radovan Krivokapić u selekciji U18 koja će od septembra igrati takmičenja u kategoriji U19. Zato ćete moći da čujete i kakva je situacija u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, ali i kako je bilo u selekciji Libije.

 

 

Pratite MerkurXip YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading