U IŠČEKIVANJU KONAČNE ODLUKE: Ključa fudbalska Srbija - prepliću se osećanja nade i strepnje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.07.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta će biti, ukoliko se dogodi...

U IŠČEKIVANJU KONAČNE ODLUKE: Ključa fudbalska Srbija - prepliću se osećanja nade i strepnje!

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net

Takmičarska 2023/24 sezona samo što nije počela, a fudbalska Srbija i dalje ne zna ko će se i u kom rangu naći.

 

"Slučaj Kolubara" definitivno je uzdrmao domaći klupski fudbal. Ono što je izvesno, jeste da će na osnovu odluke Suda za arbitražu u sportu koji je preinačio ranije  doneto rešenje Fudbalskog saveza Srbije, ekipa iz Lazarevca i od jeseni biti deo superligaškog karavana, ali se time nameće veliko pitanje da li će elitni rang u predstojećoj 2023/24 sezoni brojati 16, ili 17 klubova.

Iz krovne srpske fudbalske organizacije još ranije su stizale informacije da povećanja broja učesnika u Superligi Srbije, neće biti, a time bi definitivno ceh platio surdulički klub koji bi "preko noći" postao deo prvoligaškog karavana.

Međutim, ukoliko se dogodi da konačna odluka bude proširenje elite na 17, ili čak možda 18 klubova, postavlja se pitanje na koji način će biti popunjena upražnjena mesta u Prvoj ligi Srbije. U tom slučaju, veliku nadu da mogu ostati deo drugog stepena srpskog klupskog fudbala, prevashodno gaje u Loznici, s obzirom da su zeleno-beli prethodno takmičenja okončali kao "prvi ispod crte", a svakako im u prilog ide i činjenica da je grad Loznica dobila jedan od najmodernijh sportskih objekata ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope.

Republika

Foto: Youtube.com/printscreen/Loznica Info

Na "novom Lagatoru" će se ipak igrati prvoligaški fudbal?

 

Pored Lozničana svoju šansu će verovatno tražiti i klubovi koji su prethodne sezone zauzeli druge pozicije u srpskoligaškom fudbalskom rangu, a u tu grupu spradaju Zemun (Srpska liga Beograd), Borac Šajkaš (Srpska liga Vojvodina), čačanski Borac 1926 (Srpska liga Zapad) i pirotski Radnički (Srpska liga Istok).

Svakako, sve dileme će biti otklonjene tokom dana kada će nadležni organi FSS-a i doneti konačnu odluku o svim gorućim pitanjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading