„Bio sam nespreman i mlad za nešto tako veliko“, Aleksandar Kirovski za Xtip Stream Emisiju!

Autor:

Sport

07.07.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda MerkurXtip emisije je pred Vama...

 

Prva sezona Xtip Stream „Emisije“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavimo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

 

U 22. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je bio Aleksandar Kirovski, nekada golman, a sada trener igrača na ovoj odgovornoj poziciji. Kirovski je kao dečak došao u Fudbalski klub Zemun za koji kaže da je njegova prva, a sigurno i najveća ljubav. Posle sjajnih igara u tadašnjoj Srpskoj ligi, karijeru je nastavio u Crvenoj zvezdi, ali je bio zamena Bajkoviću pa se nije naigrao i vratio se u Zemun. Posle druge epizode u najdražem klubu, postao je član Čukaričkog, da bi na poziv Darka Pančeva došao u Vardar. Ipak, u Makedoniji nije dobio priliku i vratio se u Budućnost iz Dobanovaca. Već kao člana Žarkova, sustigle su ga povrede koje su okončale njegovu karijeru. Upisao je Kirovski nastupe i za reprezentaciju Srbije do 19 i do 21 godine, a igračku karijeru je završio u proleće 2020. godine.

U ovom intervjuu, Kirovski je pričao o karijeri, svojim danima u Zemunu i Crvenoj zvezdi, o svom čuvenom kiksu koji ga je donekle obeležio kroz karijeru, ali i dragim ljudima iz fudbalskog sveta s kojima je još u kontaktu.

Iako nikada nije bio u žiži, Kirovski je nakupio puno iskustva, a rekao je da sa novim entuzijazmom sada radi sa mladim golmanima i oblikuje ih za velika dela. Nedavno je bio na FIFA seminaru u Poljskoj za trener golmana i želi da sve novitete u ovom svetu implementira u naš način rada. Za ovo je zahvalan Fudbalskom savezu Srbije koji je računao na njega i ukazao mu tu čast.

Čućete sjajne anegdote kojih ima na pretek, a sigurno ćete se iznenaditi kada čujete ko je sportski uzor Kirovskom, zato vam ostavljamo da poslušate još jednu sjajnu priču.

 

 

Budite uz nas, pratite MerkurXip YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading