PARAF NA TROGODIŠNJI UGOVOR: Talentovani bek Vojvodine menja sredinu - ubuduće će nositi plavo-belu sportsku opremu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaler napustio "srpsku Atinu".

PARAF NA TROGODIŠNJI UGOVOR: Talentovani bek Vojvodine menja sredinu - ubuduće će nositi plavo-belu sportsku opremu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Gornjomilanovački Metalac iza sebe ima turbulentnu sezonu. I pored činjenice da su ciljevi kluba bili vezani za sam vrh tabele i povratak u elitni rang srpkog klupkog fudbala, plavo-beli su tek u samom finišu plej-aut faze Prve lige Srbije, uspeli da obezbede opstanak u drugom stepenu takmičenja.

 

Shodno navedenom, rukovodstvo kluba je u letnji prelazni rok ušlo izuzetno ambiciozno, a nakon nekoliko već ugovorenih transfera, red je došao i na dojučerašnjeg člana novosadske Vojvodine, mladog levog beka Branislava Milanova.

Devetnaestogodišnji Novosađanin prošao je kompletnu fudbalsku školu Vojvodine, a prethodnih 12 meseci je proveo na kaljenju u ekipi Kabela iz "srpske Atine".

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa ekipom Metalca, Milanov je za zvanični klupski sajt, izjavio:

- Bilo je i drugih ponuda, ali Metalac je odneo prevagu pri izboru pošto sam znao za njihovo opredeljenje da dobar deo prostora i šansi daju mladim igračima, a to je za mene sada idealno - istakao je mladi fudbaler i dodao:

- Prema onome koliko sam video tokom par dana, dok sam razgovarao sa igračima i ljudima iz uprave, izgleda da je Metalac na dobrom putu da napravi ekipu koja može, uz ovakvu energiju u kontinuitetu, bez većih problema da ide do borbe za najviši rang. Videćemo kada budemo svi zajedno na pripremama kakav će se glavni sastav iskristalisati za tu trku, na svakome je da se nametne i bude važan deo cele priče.

 

- Branislav Milanov:

Datum rođenja: 2. mart 2004. godine

Mesto rođenja: Novi Sad

Pozicija u timu: levi bek

Igračka karijera: Vojvodina (Novi Sad)-mlađe kategorije, Vojvodina (Novi Sad), Kabel (Novi Sad)

Kada je reč o pripremama gornjomilanovačkog sportskog kolektiva, plavo-beli će se do 10. jula pripremati na svom stadionu, a zatim sledi odlazak na Zlatibor gde će se obaviti bazični deo pripremnog perioda. Pre puta na srpsku planinsku lepoticu, Metalac će 8. jula odigrati i pripremni susret protiv superligaša iz Ivanjice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading