MERKURXTIP „SA TERENA“: Dogodine napad na viši rang!

Autor:

Sport

28.06.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O istoriji kluba, od osnivanja, pričao je direktor kluba Milan Živković i podvukao važnost omladinske škole ovog kolektiva koji broji više od 100 dečaka.

Republika

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Republika

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 37. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Kabel iz Novog Sada, članu Srpske lige grupa Vojvodina koji je minulu sezonu završio na 9. mestu.

Klub je osnovan 1932. godine i aktivan je do danas, izuzev u kratkom periodu tokom II Svetskog rata, a nastupao je u gotovo svim mogućim rangovima. Čak i u okviru SFR Jugoslavije, Kabel je igrao Drugu ligu, ali planovi ovog kolektiva su sada vezani za viši rang od trenutnog.

Kako je rekao trener Nemanja Krtolica, čini se da Srpska liga nije dovoljno jaka da bi se kvalitetni mladi igrači razvijali na pravi način pa je naredne sezone najavio borbu za vrh i povratak u Prvu ligu. Kabel ima dobru saradnju sa Vojvodinom i mladi igrači crveno-belog fudbalskog giganta se kale u nižem rangu, pa nema razloga da se taj trend ne nastavi.

Minula sezona bila je turbulentna za Kabel koji je počeo sa čak devet bonus igrača, a sve je moglo da bude drugačije uz nekoliko kvalitetnih i starijih igrača.

O istoriji kluba, od osnivanja, pričao je direktor kluba Milan Živković i podvukao važnost omladinske škole ovog kolektiva koji broji više od 100 dečaka, a čućete i koja velika fudbalska imena su nastupala za klub sa igrališta kraj Štranda.

 

 

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading