MEČ ZA FUDBALSKE SLADOKUSCE: Jesenji prvak gostuje šampionu lige!

Autor:

Sport

09.06.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Solunca će dobiti pehar osvajača, dok će sastav Đurđina imati "generalnu probu" pred baraž za viši rang!

MEČ ZA FUDBALSKE SLADOKUSCE: Jesenji prvak gostuje šampionu lige!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Predstojećeg vikenda na programu je poslednje kolo PFL-a Subotice u kojem gotovo da neće biti mečeva sa takmičarskim značajem, odgovori na sva pitanja putnika u niži, odnosno viši rang su već poznati.

Republika

Šampion lige "rešen" je u prošlom kolu, ekipa Solunca na prvom mestu u ligi ima šest nedostižnih bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, i upravo će se sa njim sastati u poslednjem ligaškom meču za ovu sezonu.

Tim iz Karađorđeva od starta proleća igra u "šestoj brzini", zaostatak za jesenjim prvakom od osam bodova je istopljne, serija od 13 vezanih trijumfa od starta nastavka prvenstva je "utabala" put do šampionskog pehara. 

Na svom stadionu sastav Solunca ove sezone ima učinak od devet trijumfa, tri remija, dok su samo jednom ostali praznih šaka pred svojim navijačima. Jedini tim koji je uspeo da "zakine" bodova jeste Udarnik iz Višnjevca koji je na ovom gostovanju slavio sa 2:0.

Predsednik i igrač tima iz Karađorđeva, Đorđe Jerković je za naš portal povodom poslednjeg duela za ovu sezonu poručio:

- Još smo pod utiskom utakmice u Adi i osvajanja titule. Mnogo je lepa atmosfera ovih dana u ekipi, mada je takva bila i kroz čitavu sezonu. I kada smo osvajali i gubili bodove, bili smo kao jedan, imali podršku sa svih strana, verovali u ono što radimo i istrajali u tome. Svi s nestrpljenjem čekako nedeljni duel i trenutak kada ćemo zajedno podići pehar šampiona lige, i mi i naši verni navijači sa tribina. Biće to sigurno trenutak za pamćenje i istoriju. Mnogo se radilo da bi se došlo do ovoga, mi to najbolje znamo, ali imali smo jasan cilj, i u tome smo uspeli. Nedeljni duel će sigruno biti zanimljiv, jer je to ipak derbi prvenstva, utakmica dva najkvalitetnija tima u ligi i sigurno nas očekuje kvalitetan meč. Ovim putem pozivam i sve ljubitelje ovog sporta, sve naše navijače, prijatelje kluba i sve zainteresovane da dođu i proslave zajedno sa nama titulu, i pozdrave ovaj sjajan tim, ove momke, i sve ljude u klubu koji su zaslužni za ovaj uspeh.

Republika

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Titula je "overena" u prošlom kolu

Na stadionu u Karađorđevu će u nedelju gostovati jesenji prvak, koji će ipak morati da se zadovolji drugom pozicijom i plasmanom u baraž za popunu višeg ranga. Tim Đurđina je od starta nastavka igrao u promenjivoj formi, a u velikoj meri na gubitak prvog mesta su uticali minimalni porazi na gostovanjima (tri poraza).

Na domaćem terenu igrači jesenjeg prvaka su ove sezone igrali gotovo perfektno, ali su rezultati na gostovanjima, posebno u drugom delu prvenstva doveli do ispuštanja prvog mesta na tabeli. Igrači Đurđina će na zatvaranju ligaškog dela prvenstva imati priliku da se "izračunaju" sa ekipom koja se nalazi u odličnoj formi, i da se dodatno pripreme za baraž duele koji ih očekuju.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom Đurđina koji je slavio rezultatom 2:0 pred svojim navijačima.

Solunac (Karađorđevo) - Đurđin

Nedelja, 11. jun od 17.30

Stadion u Karađorđevu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading