DERBI BEZ POBEDNIKA: Lončar "sa kreča" u poslednjim trenucima meča doneo jako bitan bod Lipolistu!

Autor:

Sport

30.05.2023

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Hajduk Stanka je bio na pragu velike pobede, ali je na kraju osvojio samo bod u duelu sa liderom na tabeli.

DERBI BEZ POBEDNIKA: Lončar "sa kreča" u poslednjim trenucima meča doneo jako bitan bod Lipolistu!

Foto: FK Hajduk Stanko

Proteklog vikenda u okviru Mačvanske okružne lige odigran je derbi kola na "Stamford bridžu" u Crnoj Bari, gde je ekipa Hajduk Stanka ugostila sastav Lipolista.

Republika

Tim Hajduk Stanka je u ovaj duel ušao sa 55 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok je sastav Lipolista sa šest bodova više držao lidersko mesto u ligi.

Odlično pripremljen teren i lepo vreme privuklo je oko 400 gledalaca na stadionu u Crnoj Bari.

Prvu priliku na meču imao je Matić, ali je šutirao pravo u golmana Hajduk Stanka, Pejovića. Ubrzo nakon toga zapretio je i Dušan Mršović, ali su njegovi udarci završili pored gola.

Uzvratili su gosti na polovini rivala, pokušao je Janković, ali je Vučinić bio na lopti. 

Najbolju priliku za promenu rezultata beležimo ispred gola Hajduk Stanka, šutira je Džagić, ali je prečka bila saveznik domaćina.

Mogao je Bojan Jurišić da "kazni" promašaje protivnika, ali je šutirao preko gola.

Republika

Foto: FK Lipolist

Podela bodova u derbiju

Prvi gol na meču viđen je tek u 76. minutu kada je šutirao Petrić sa distance, golman Lipolista je odbio loptu, ali je na istu natrčao Uroš Janković i smestio je u mrežu, 1:0 za ekipu Hajduk Stanka.

Isti igrač je ubrzo mogao da duplira prednost svog tima, ali je Vučinić uspeo da odbranom održi svoju ekipu u igri.

U 92. minutu nakon udarca Miloša Mršovića lopta kači jednog od domaćih igrača u ruku i sudiju Nikola Todorović pokazuje na belu tačku. Zbog "odbrane" rukom, Nemanja Jurišić je dobio direktan crveni karton.

Veliku odgovornost u poslednjim trenucima meča na sebe je preuzeo Marko Lončar, koji je uspeo da donese izjednačenje Lipolistu i time osigura svojoj ekipi bod u derbi susretu, 1:1.

Hajduk Stanko (Crna Bara) - Lipolist 1:1 (0:0)

Hajduk Stanko: Pejović, Mirković, Petrić, B. Jurišić, Zarić (od 87' Ercegovčević), Teodorović (od 93' Savić), Ognjenović, Sarić, Vasiljević (od 65' Jovanović), Janković, N. Jurišić

Lipolist: Vučinić, D. Mršović, Petrović (od 55' Džagić), Adamović, Trifunović, Lončar, Matić (od 46' Đorđiđ), Stojković (od 93' Berić), Stojanović, Brus (od 68' M. Mršović), Todorović

Iz redova Lipolista su posle meča poručili:

- Želimo da se zahvalimo našim navijačima koji su u velikom broju došli u Crnu Baru da bodre svoje ljubimce. Mi posle dvanaest uzastopnih mečeva nemamo poraz, i dalje smo prvi, ali sada delimo lidersko mesto sa Drinom iz Ljubovije. Sledeće nedelje nas očekuje utakmica upravo sa njima koja će jedan od ova dva tima približiti plasmanu u viši rang. 

Do kraja prvenstva Mačvanske okružne lige na programu su još tri takmičarska vikenda. Sledeće nedelje Lipolist dočekuje Drinu iz Ljubovije, dok sastav Hajduk Stanka gostuje ekipi Gučevo 1929.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading