MERKURXTIP „SA TERENA“: Slaviće se 100. rođendan u Prvoj ligi!

Autor:

Sport

10.05.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smederevo na pet kola do kraja šampionata drži lidersku poziciju na tabeli.

Republika

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Republika

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 31. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Smederevo 1924 koji je vodeći tim Srpske lige - grupa Zapad, a sve shodno želji i planu da se naredne sezone okuša u Prvoj ligi, na 100. rođendan kluba.

Imate priliku da iz prve ruke saznate sve o turbulentnoj prošlosti smederevskog kluba koji je u više navrata menjao ime (Sartid, Metalac, Jedinstvo, Smederevo, Budućnost, Metalurg, Semendrija), a ime Smederevo 1924 nosi od 2015. godine. Najveći uspeh kluba je osvajanje Kupa Srbije i Crne Gore i još se priča o tom zlatnom golu Marka Pantelića u 110. minutu meča protiv Crvene zvezde koja je godinu ranije bila bolja u finalu Kupa Jugoslavije između ova dva rivala, kao i o pet sezona koje je smederevski klub proveo igrajući evropska takmičenja.

O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kluba iz Smedereva pričali su sportski direktor Predrag Sikimić, šef stručnog štaba Sava Šašić i član Gradskog veća za omladinu i sport Smedereva Saša Branežac.

Svi naši sagovornici složni su u oceni da je vreme da se ovaj klub vrati na staze stare slave, a planovi su veliki i uključuju izgradnju infrastrukture, formiranje ozbiljnije omladinske škole, skoriji ulazak u Superligu itd. Lepa priča je pred vama o kolektivu koji se bori za svoje, ali i bolje sutra našeg fudbala.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading