GOSTI SE GOSTILI NA BUBNJU: U Prahovu će se i naredne sezone igrati srpskoligaški fudbal - bodovi spasa osvojeni su u Nišu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

07.05.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodovi nisu ostali "na Bubnju".

GOSTI SE GOSTILI NA BUBNJU: U Prahovu će se i naredne sezone igrati srpskoligaški fudbal - bodovi spasa osvojeni su u Nišu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Sava Jojić

Fudbaleri Car Konstantina dočekali su Dunav iz Prahova na stadionu "na Bubnju" u okviru 25. kola Srpske lige Istok.

 

Od samog starta meča i pored činjenice da se uglavnom igrala na sredini terena, obe ekipe su nametnule jak tempo. Prva prilika na susretu zabeležena je u 29. minutu i krunisana je pogotkom. Velinov je primio loptu na poziciji levog krila, ušao je u šesnaesterac gostiju, varkom tela je prevario direktnog rivala i usledio je udarac u dalji ugao i mreža Dunava se zatresla.

Nastavak prvog poluvremena protekao je bez izglednijih prilika, gosti iz prve konkretne prilike stižu do poravnanja rezultata. Dedijer je uputio centaršut, a na drugoj stativi se najbolje snašao Janić koji je loptu smestio u mrežu.

Drugo poluvreme proteklo je u dominaciji ekipe iz Prahova koja je imala veći posed i potpunu kontrolu igre. Igrao se 65. minut meča kada je Stefan Kiš prodro po desnoj strani, usledio je pas ka Maksimoviću koji na drugoj stativi trese mrežu domaćina.

Nakon vodećeg pogotka Dunava, igra je bila daleko sadržajnija. U samo dva minuta gosti propuštaju dve izgledne prilike, da bi u 70. minutu Todorović šutirao iz velike daljine, ali je Marunić sjajno intervenisao.

Konačni rezultat meča postavljen je u 75. minutu. Maksimović je "probio" po desnom krilu, usledio je idealan centaršut, a Lapčeviću je ostao lakši deo posla.

Poslednja prilika na meču viđena je u 80. minutu. Fudbaler Car Konstantina Jović ke na maestralan način izveo slobodan udarac i kada su već svi na stadionu videli loptu u mreži, gostujući čuvar mreže je fantastičnom paradom sprečio pogodak.

 

- Srpska liga Istok, 25. kolo:

Car Konstantin (Niš) - Dunav (Prahovo) 1:3 (1:1)

Stadion: "na Bubnju"

Strelci: Velinov za Car Konstantin; Janić, Maksimović i Lapčević za Dunav

Nakon ovog susreta ekipa Car Konstantina ostaje poslednjeplasirana sa četiri boda na svom kontu. Nišlije narednog vikenda očekuje teško gostovanje u Pirotu, ekipi Radničkog.

Tim iz Prahova je trijumfom "na Bubnju" zabeležio možda i ključne bodove u borbi za opstanak. Dunav je sada desetoplasirani sa 30 osvojenih bodova, a u narednoj takmičarskoj rundi dočekuju Pčinju iz Trgovišta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading