JANKOVIĆ "POKLONIO" GOL SLOGI, PA SE ISKUPIO U PENAL SERIJI: Plantažeri preko Leskovca do polufinala kupa!

Autor:

Sport

20.04.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i u ligaškom delu, i ovde je rezultat posle 90 minuta igre bio nerešen.

JANKOVIĆ "POKLONIO" GOL SLOGI, PA SE ISKUPIO U PENAL SERIJI: Plantažeri preko Leskovca do polufinala kupa!

Foto: FK Plantaža Donje Stopanje

Ove nedelje na programu su utakmice četvrtine finala kupa Jablaničkog okruga, jedan od mečeva odigran juče bio je između ekipe Sloge iz Leskovca i Plantaže iz Donjeg Stopanja.

Republika

Oba tima takmiče se u Zoni Jug, Sloga je trenutno na drugoj poziciji na tabeli sa 43 osvojena boda, dok je sastav Plantaže sa četiri boda manje na četvrtom mestu. Ligaški duel ove dve ekipe igran u okviru 11. kola završen je podelom bodova, rezultat u Donjem Stopanju je bio 2:2.

Dosta bolje u utakmicu su ušli gostujući igrači, ali je u 10. minutu lopta završila iza leđa golmana Plantaže, Jankovića.

Posle greške mladog čuvara mreže gostiju, Nikola Stanković se najbolje snalazi i sprovodi loptu u mrežu, 1:0 za Slogu. 

Do kraja poluvremena pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja, imali su par odličnih prilika, ali je golman Lazar Mitrović odlično reagovao, uz odličnu postavku domaćih igrača.

Na desetominutni odmor se otišlo rezultatom postavljenim u desetom minutu meča, pored gola u sudijskoj beležnici upisana su i dva žuta kartona, po jedan na obe strane. 

U nastavku susreta viđena je velika borba po celom terenu, domaći tim je izmenama dodatno osvežio svoj sastav i polako je privodio meč kraju.

U 82. minutu posle ubačaja iz prekida i gužve u kaznenom prostoru domaćih, loptu iza leđa golmana šalje Žarko Dimitrijevijć, 1:1.

Kako pitanje pobednika nije odlučeno posle 90 minuta igre, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Tom prilikom se "iskupio" golman Janković koji je uspeo da odbrani dva udarca igrača Sloge što je dovelo do prolaska dalje gostujućeg tima.

U penal seriji rezultat je glasio 4:2 u korist Plantaže.

Sloga (Leskovac) - Plantaža (Donje Stopanje) 1:1 (PEN 2:4) (1:0)

Sloga: Mitrović, Mitić, Jović (od 58' Đokić), A. Ilić, Blagojević, S. Ilić (od 65' Dimitrijević), Cekić, Stamenković, Cakić (od 58' Đ. Stanković), Đorđević (od 65' Trajković), N. Stanković (od 80' Stamenković)

Plantaža: Janković, Ivanović, Ž. Dimitrijević, Nikolić, Stojanović, Tošić (od 60' P. Dimitrijević), Stanković, Mirković, Krstić, Trajković (od 78' Janković), Cvetanov (od 70' M. Dimitrijević)

Već za tri dana oba tima očekuju novi izazovi u Zoni Jug, Sloga dočekuje ekipu SFK Morave, dok Plantažeri gostuju Pustoj Reci u Bojniku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading